INCIDENT la procesul Alinei Bica de la ICCJ. Ce spune un procuror DIICOT despre fotografiile de la Paris

O procuroare DIICOT, martoră în dosarul Alinei Bica privind favorizarea lui Adriean Videanu, a leşinat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), în timp ce dădea declaraţii.
Ionela Marcu
11 dec. 2015, 09:04
INCIDENT la procesul Alinei Bica de la ICCJ. Ce spune un procuror DIICOT despre fotografiile de la Paris

Instanţa supremă a audiat, joi seară, doi procurori DIICOT, în calitate de martori, în dosarul în care fosta şefă a DIICOT Alina Bica este acuzată de favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender, precum şi a lui Adriean Videanu.

În timp ce dădea declaraţii, o procuroare a leşinat. Femeii i s-a făcut rău în timpul audierii, după aproximativ o oră în care a dat declaraţii. Chiar înainte de incident, ea a rugat judecătorii să deschidă un geam spunându-le că-i este cald şi că se simte rău.

Atunci, jandarmul din sală s-a apropiat de ea, moment în care procuroarea a leşinat. Ea a fost aşezată imediat pe un scaun pus la dispoziţie de avocaţi şi i s-a oferit apă. Judecătorii au oprit şedinţa şi au cerut să fie chemată o ambulanţă, relatează Mediafax. Între timp, martora şi-a revenit, anunţând la scurt timp că poate relua declaraţia.

Ea a spus că starea de leşin a survenit, cel mai probabil, pe fondul activităţilor de peste zi, a faptului că nu a mâncat nimic şi că este fumătoare.

Procuroarea DIICOT a declarat, în faţa instanţei, că a refuzat depunerea unor concluzii scrise solicitate expres de fosta şefă a DIICOT, prin care se solicita pedeapsă cu suspendare pentru Ovidiu Tender, după ce au apărut pozele cu Alina Bica şi Elena Udrea la Paris.

CITEŞTE ŞI Alina Bica a cerut audierea lui Traian Băsescu ca MARTOR în proces. Ce a decis instanţa

Procuroarea Claudia Curelaru a arătat în faţa judecătorilor ICCJ că şefa DIICOT de la acea vreme, Alina Bica, a chemat-o la ea în birou, înainte de rămânerea în pronunţare în cazul Rafo-Carom.

„În octombrie 2014, aflând că dosarul lui Tender urmează să iasă în pronunţare, Bica m-a chemat la sediu. În biroul ei mi-a spus direct, referindu-se doar la Tender Ovidiu, că în acest dosar trebuie să cerem o soluţie de condamnare cu suspendarea sub supraveghere a pedepsei, aducând ca argumente faptul că este o cauză veche, că pentru multe infracţiuni s-a îndeplinit termenul de prescripţie specială, că Tender nu a făcut alte fapte şi că în cauză sunt măsuri asiguratorii şi că prejudiciul poate fi asigurat. I-am spus că toate persoanele judecate erau în aceeaşi situaţie şi că nu puteam cere doar pentru Tender. De faţă la această discuţie a fost şi consilierul personal al acesteia Blaga Nicolae, care a propus că această chestiune să fie discutată la o şedinţă cu toţi procurorii. Bica a chemat-o cu registrele pe Şerbănescu Silvia. I-am dictat martorei Popa Viorica jumătate din referat, după care doamna procuror-şef a făcut anumite completări„, a declarat Curelaru.

Ea arătat că Bica i-a cerut Silviei Şerbănescu să facă un document în care să menţioneze că a fost adus la cunoştinţă tuturor celor prezenţi că s-a întocmit un referat semnat şi de ea prin care se cere o pedeapsă cu suspendare.

„Referatul a fost semnat de mine, iar Bica a pus viza de acord. Alina Bica a întrebat-o: Ce Silvi, nu ai încredere în mine?, a mai arătat procurorul.

Claudia Curelaru a mai precizat că au fost mai multe exemplare ale acestui document iar un original i-a fost dat ei pentru depunerea la dosar. „Nu am făcut acest lucru. După ce am plecat de acolo împreună cu Silvia am început să vorbim. A apărut situaţia cu pozele de la Paris şi am tot vorbit cu doamna Silvia şi ne tot spuneam că nu este normală situaţia şi că nu trebuie depus la dosar acel referat, sperând că o vom convinge pe Bica până la rămânerea în pronunţare să nu depunem astfel de concluzii”, a arătat procurorul DIICOT.

Curelaru a mai arătat că, înainte de ultimul termen de judecată în dosarul Rafo-Carom, a fost la Bica pentru lămurirea chestiunii privind pedeapsa ce urma să fie cerută de DIICOT, „profitând de scandalul mediatic în care această fusese implicată legat se aparaiţia unor fotografii la Paris”. „Ea mi-a spus să fac ce vreau pentru că pe ea nu o mai interesează. Nu am depus acel referat. Silvia mi-a spus să merg cu ea la Codruţ Olaru (şeful DIICOT dinaintea Alinei Bica, n.r.). I-am adus la cunoştinţă cele petrecute şi el ne-a sfătuit să depunem concluzii scrise la dosar”, a mai spus Curelaru.

Joi seară a dat declaraţii şi procurorul DIICOT Mirel Rădescu, care în faţa anchetatorilor DNA a arătat că a fost mustrat de Alina Bica pentru insistenţa de a gestiona în instanţă cazul Rafo-Carom, dosar pe care îl supraveghea în faza judecăţii de peste patru ani.

În declaraţia dată în faţa anchetatorilor, pe care a menţinut-o integral la instanţa supremă, Rădescu arăta a fost înlăturat de Alina Bica de la gestionarea acestui dosar, pe care a continuat să-l urmărească, fosta şefă a DIICOT avertizându-l să nu-i mai submineze autoritatea.

În considerarea faptului că am apreciat că datorită complexităţii deosebite a cauzei este normal să continui să particip la şedinţa de judecată, la termenul de judecată din luna septembrie 2014 am intrat din nou în şedinţă, motiv pentru care a doua zi am fost chemat la Bica Alina Mihaela, punându-mi-se în vedere ca din acel moment să nu mai am niciun contact cu respectivul dosar şi că este ultima dată când îmi permit să-i subminez autoritatea”, spunea Rădescu în declaraţia dată în faţa anchetatorilor.

Rădescu mai spune că, din punctul său de vedere, dacă ar fi participat în continuare la judecarea cauzei lui Tender, aceasta ar fi fost finalizată până la sfârşitul anului 2013. „Susţin acest lucru datorită faptului că, profitând de faptul că atât judecătoarea investită cu judecarea cauzei, cât şi colega mea, Curelaru Claudia Ionela erau noi în cauză, apărătorii inculpaţilor au reiterat cereri formulate anterior în cursul cercetării judecătoreşti şi pentru care instanţa dispusese definitiv, astfel încât, prin această aparentă completare a cercetării judecătoreşti, finalizarea cauzei să fie împinsă după data de 1 februarie 2014, când a intrat în vigoare noul Cod penal”, spune magistratul.

În decembrie 2014, Ovidiu Tender a fost condamnat în dosarul Rafo-Carom la 11 ani şi patru luni de închisoare, decizia nefiind însă definitivă. În 8 iunie 2015, Tender a fost condamnat, definitiv, la 12 ani şi şapte luni de închisoare.

 

Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Permisul auto nu mai rămâne suspendat. Lege nouă în România: S-a validat dreptul de a conduce
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Primele declarații ale Oanei Roman după ce i-a deschis proces penal lui Marius Elisei!
Spynews
Cine este Loredana Martin, ispita de la Insula iubirii. Tânăra a interacționat cu multe vedete internaționale | FOTO
Evz.ro
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru București și Bacău
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'