Incident revoltător la Spitalul „Victor Babeș” din Capitală: Femeie de la ATI moartă, după ce a fost dezintubată din greșeală

Incident revoltător la Spitalul "Victor Babeș" din Capitală. O femeie, aflată la Terapie Intensivă, a murit dintr-o greșeală.
Claudia Simion
10 dec. 2020, 23:25
Incident revoltător la Spitalul

Pacientă moartă, după ce a fost dezintubată din greșeală

Femeia era internată la secția de Terapie Intensivă a Spitalului „Victor Babeș” din București. Ea a murit după ce a fost dezintubată, din greșeală, de un angajat al unității spitalicești, mai concret de un brancardier.

Angajații spitalului au spus că brancardierul ar fi trebuit să ia din salon un pacient care murise cu puțin timp în urmă, dar că a încurcat și că, astfel, a ajuns să o dezintubeze pe femeie, potrivit știrileprotv.ro.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” a confirmat că un pacient a decedat în spital. Acesta a precizat că a fost anunțată poliția, care va stabili dacă va demara sau nu o anchetă pentru a stabili cu exactitate în ce împrejurări a survenit decesul femeii internate pe secția de ATI.

Un alt scandal șochează România: Asistent medical, acuzat de hărțuire sexuală

Un alt scandal care a șocat România este cel de la Spitalul de Copii din Timișoara. Un asistent medical de la unitatea sanitară e acuzat de hărțuire sexuală de către colege, dar și de mamele copiilor internați.

„Are o reclamaţie, ca să spun aşa, repetată, legat de comportamentul agresiv verbal şi cu tentă sexuală, pentru care a fost luat în atenţia comisiei de disciplină, în mai multe rînduri. În trecut a avut reclamaţii legate de un comportament violent la adresa colegelor”, spune Mihai Gafencu, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii din Timişoara, potrivit Mediafax.

Bărbatul a fost dat afară în 2014, după prima plângere, însă a contestat în instanţă şi a câştigat, pentru că victimele au refuzat să facă plângere şi la Poliţie.

Recent, alte trei mame l-au reclamat. Comisia de disciplină l-a retrogradat pentru două luni, iar acum a revenit pe post.

Atât şefa de secţie cât şi colegii acestui asistent medical spun că se tem de el, motiv pentru care nu vor să vorbească în mod public despre problemele pe care le creează.

Conducerea spitalului spune că e legată de mâini, pentru că legea protejează angajatul prea mult.

„Nu este greu, dar trebuie mai multă stăruinţă. Ca-n orice măsură, trebuie să te ţii de ea. Trebuia depusă o plângere penală, pe de-o parte. Pe de altă parte, era vorba despre o cercetare internă disciplinară. Ambele trebuiau finalizate”, explică Călin Stăiculescu, avocat.

IPJ Timiş s-a autosesizat în acest caz, după ce acuzaţiile au ajuns în spaţiul public. Dar pentru ca ancheta să aibă finalitate, sunt necesare plângerile femeilor.

 

 

 

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Cât de des ar trebui să mănânci pepene roșu. Sunt persoane care nu trebuie să consume zilnic
Capital.ro
Mașinile interzise în România. Ordin clar. Se aplică de azi, 17 iulie, ora 11:00
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Unt de casă. Rețeta cu două îngrediente
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Pe ce dată și la ce oră urmează să fie virate alocațiile elevilor în august 2024
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Obligatoriu pentru mașinile mai vechi de 12 ani din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Curtea Supremă a amânat execuția unui deținut din Texas cu 20 de minute înainte de injecția letală
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'