Potrivit autorităţilor, incidenţa COVID în Bucureşti a ajuns vineri, 8 septembrie, 12,24 la mie! Cu o zi înainte, rata de incidenţă în Capitală atinsese valoarea de 11.49, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.
România se află într-o situaţie asemănătoare cu cea din Italia de la începutul pandemiei, a avertizat medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul Campaniei de Vaccinare anti-COVID în România. Spitalele sunt copleşite de numărul mare de pacienţi COVID-19. Şi numărul românilor care au nevoie de îngrijiri medicale din cauza COVID-19 creşte de la o zi la alta.
Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat joi 14.467 de noi infectări cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore în România. La ATI sunt 1556 internaţi de pacienţi COVID-19 în stare gravă.
Noul prefect a convocat joi Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, care a stabilit că masca protecţie devine obligatorie în toate spaţiile publice unde este aglomerate, decizia urmând a intra în vigoare la miezul nopţii. Autorităţile precizează şi care sunt excepţiile de la această regulă, în conformitate cu precizările transmise de către Ministerul de Interne.
”Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit, joi seară, în şedinţă extraordinară, prin utilizarea mijloacelor de comunicare electronice, constată că la nivelul Municipiului Bucureşti rata de incidenţă cumulată la 14 zile, în data de 07.10.2021, ora 10.03 este de 11,49/1000 de locuitori fapt pentru care, începând cu data de 08.10.2021 ora 00:00 se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice închise şi deschise”, a transmis, joi seară, Prefectura Bucureşti.
Prefectura Capitalei a anunţat care sunt excepţiile de la regulile de purtare a măştii:
* În spaţiile publice închise sunt exceptate persoanele care se încadrează în una dintre următoarele situaţii:
– angajatul care este singur în birou;
– persoana care suferă de boli ce afectează capacitatea de oxigenare, pe baza unei evaluări a riscului efectuată de medicul de medicina muncii;
– persoana care desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante;
– prezentatorii TV şi invitaţii acestora, cu condiţia respectării distanţei de 3 m între persoane;
– copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.
* În spaţiile publice deschise sunt exceptate persoanele care se încadrează în una dintre următoarele situaţii:
– desfăşoară activităţi, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc;
– persoanele care suferă de boli ce afectează capacitatea de oxigenare, pe baza unei evaluări a riscului efectuată de medicul de medicina muncii/medicul curant;
– persoana care desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante;
– copiii cu nevoi speciale, în urma evaluării riscului de către medicul curant;
– copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.
Citeşte şi: Cazurile de Covid au explodat în Capitală. Noul prefect anunţă restricţii de la miezul nopţii. DOCUMENT