Incidenţa infectărilor COVID la Bucureşti a ajuns la 6.22. Noi măsuri anti-COVID, decise la şedinţa de la Prefectura Capitalei

Rata de infectare în Bucureşti a ajuns marţi la 6.22, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti. În aceste condiţii, Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă ar putea decide în şedinţa de miercuri noi restricţii pentru bucureşteni ori intrarea în carantină.
Alina Andrei
23 mart. 2021, 10:41
Incidenţa infectărilor COVID la Bucureşti a ajuns la 6.22. Noi măsuri anti-COVID, decise la şedinţa de la Prefectura Capitalei

Incidenţa COVID la Bucureşti a urcat la 6.22, după ce luni a fost de 5.67, a anuţat prefectul Capitalei, Alin Stoica. În aceste condiţii, iar cel mai probabil miercuri va fi convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU), a anunţat prefectul Capitalei. Luni, numărul cazurilor noi COVID-19 era de 1.446 în Capitală.

„Indicele comunicat de DSP este de 6,22 la mie, fapt care ne determină să cerem tuturor membrilor CMBSU ca până la finele zilei să ne transmită propuneri. În acelaşi timp, aşa cum am discutat ieri, aşteptăm analiza DSP (…) După ce primim la finele zilei propunerile, convocăm CMBSU online, cel mai probabil în cursul zilei de mâine”, a spus Alin Stoica.

Primarul general Nicuşor Dan a declarat, luni, că autorităţile fac tot posibilul pentru a evita carantinarea Bucureştiului. Edilul Capitalei a discutat cu premierul Florin Cîţu şi au convenit pentru a fi înăsprite controlale în zonele în care nu sunt respectate măsurile de limitare a răspândirii noului coronavirus.

„Este o oboseală a populaţiei faţă de un an de zile de restricţii. Totul e ca autorităţile şi cetățenii să fie responsabili ca să trecem cu bine. Mai avem de trecut de două luni. E o cantitate mare de vaccinuri care vor veni în aprilie şi mai. Mai avem de rezista partea de lună martie”, a explicat Nicuşor Dan.

Întrebat dacă premierul a cerut închidererea şcolilor din cauza creşterii numărului de infecţii cu COVID, edilul Nicuşor Dan a explicat că e vorba despre măsuri decise de autorităţile naţionale, iar cele locale sunt nevoite să se conformeze.

Incidenţă de peste 7 cazuri la mia de locuitori a mai fost în Capitală în decembrie anul trecut, dar atunci autorităţile nu au instituit carantină zonală.

„Tot ce înseamnă măsuri de închidere a şcolilor, de închidere a activităţilor economice, cum sunt mall-urile, sunt măsuri obligatorii, care urmează nişte acte normative emise de autorităţi naţionale. Noi, autorităţi locale, nu putem decât să ne conformăm. La această discuţie între primul ministru şi primarii din Bucureşti am încercat să găsim acele măsuri efective, dincolo de partea legislativă de reglementare, care să evite carantinarea Bucureştiului. Nu s-a discutat despre carantinare zonală”, a explicat Nicuşor Dan.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 22 martie. Număr record de pacienţi la ATI. Ilfovul se apropie de incidenţă 7

Edilul Capitalei a afirmat că, în cadrul şedinţei cu premierul Florin Cîţu, a fost cerută o înăsprire a controlelor „unde nu se respectă legea”.

„Există raportări pe fiecare dintre linii, acolo unde, din partea operatorului de transport public STB, şoferii ştiu că nepurtatul măştii este mai intens. Şi acolo o să trimitem poliţia locală”, a precizat Nicuşor Dan.

„Încercăm pe cât posibil să evităm caratinarea Bucureştiului”, a mai explicat primarul general al Capitalei.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a precizat luni că decizia ca Bucureştiul să intre în carantină nu se va baza doar pe coeficientul de 6 infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.

Citeşte şi: Cristian Tudor Popescu: „Chiar dacă pui carantina, nu vor scădea infectările”. Ce spune de dr. Flavia Groşan

 

Andreea Moldovan anunţă modificarea indicatorilor avuţi în vedere la instituirea carantinei. De ce se va ţine cont

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan, anunţă modificarea indicatorilor avuţi în vedere la instituirea carantinei. Potrivit acesteia, vor fi şase indicatori de care se va ţine cont.

”Am covenit cu toţii că fiind o infecţie atât de dinamică şi cu modificări atât de mari, datele pe care le folosim necesită periodic o actualizare sau o updatare. Ne-am gândit care ar fi indicatorii de calcul ai grilei de carantinare cei mai sugestivi pentru procesul epideioogic, astfel încât să ştim că imaginea pe care ei ne-o vor oferi va fi mult mai apropiată de realitate”, a afirmat, luni, Andreea Moldovan.

Potrivit acesteia, sunt şase indicatori, între care indici de evoluţie, trend, rată de incidenţă, capacitate de testare, număr de cazuri pe UAT, cu focar sau fără focar.

”Sunt nişte indicatori tehnici”, a precizat secretarul de stat, explicând că aceştia vor fi făcuţi publici marţi, după ce vor fi decişi în urma unor calcule care se vor face de către diferite instituţii.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a declarat că se doreşte şi o testare mai abudentă decât avem acum, tocmai pentru a avea o situaţie cât mai apropiată de realitate.

Decizia finală va fi luată, marţi, la ora 13.00.

Citeşte şi Anunțul secretarului de stat Andreea Moldovan care îi sperie pe români: Câte paturi sunt la ATI la începutul valului trei al pandemiei în România

DailyBusiness
Gigi Becali, uluit de banii primiți de la Parlament: „Sunt prea mulți!” Suma fabuloasă încasată după doar cinci ședințe
Spynews
Locul de muncă din România cu doar patru luni de program. Angajații primesc salariul tot anul
Bzi.ro
Câte clase are Daciana Sârbu, fosta soție a lui Victor Ponta: Din ce afacere face bani
Fanatik.ro
Bancnota veche de 500 de lei care se vinde cu bani mulți în 2025. Ce o face atât de specială
Capital.ro
Mașinile, interzise de la circulație noaptea. Se aplică între 22:00 și 06:00. Decizie în România
Playtech.ro
Prima reacție a Dacianei Sârbu după divorțul de Victor Ponta: Singurii care știu suntem noi. Nu vreau să...
DailyBusiness
Scandal la Senat! Angajații îl huiduie pe Bolojan după anunțul reducerii posturilor
Adevarul
Trump vrea să retragă 20.000 de soldați din Europa. Pentru cei care rămân ar dori o contribuție financiară din partea țărilor europene
wowbiz.ro
Concedieri masive. Angajații care rămân fără loc de muncă la început de an. Posturile, reduse cu 24%
Spynews
Omleta inedită cu care Andreea Bălan își răsfață familia. Fetele ei o adoră și se gătește diferit față de cea clasică
Spynews
Elev român, admis la Stanford: Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României susține parcursul lui Filip Bușcu, membru al campaniei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
Evz.ro
Vești la extreme pentru pensionari. Cine câștigă bani în plus, cine pierde
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Cum arată fiica legendarului fotbalist. Tânăra divorțează după 9 ani
kanald.ro
S-a aflat de ce boală suferă Florin Salam. Motivul pentru care artistul refuză să fie operat de medici: „Nu sunt vești bune”
Cancan.ro
Cu ce a rămas Victor Ponta la partaj, după ce a divorțat de Daciana Sârbu? Iată declarația de avere
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
A renunțat complet. Călin Georgescu, în stare de șoc: Am încheiat, nu-mi bat joc de mine!
StirileBZI
Bancnotele vor fi transformate în Euro! Decizia se va aplica din 1 ianuarie 2026
Prosport.ro
FOTO. Ludovica e una dintre cele mai frumoase soții de fotbalişti și are peste 4.000.000 de fani pe Instagram
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Anda, tânăra de 34 de ani mușcată de câinii flămânzi. Cauza morții, confirmată
substantial.ro
Român eliberat de teroriștii Houthi, în siguranță în Bulgaria
MediaFlux
CUTREMUR în POLITICA din ROMÂNIA! RĂSTURNARE MAJORĂ privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! AU DECIS!
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Avantajele Revolut dispar unul câte unul: băncile locale vând euro mai ieftin