Furtuna a început în jurul orei 22 și 30 de minute. Rafalele de vânt au depășit 70 de km pe oră, iar bucureștenii aflați în oraș s-au adăpostit pe unde au putut. Copaci căzuți, mașini distruse, stâlpi puși la pământ, zone fără electricitate, oameni răniți – acesta e primul bilanț după furtună.
Pompierii au avut o misiune foarte dificilă miercuri seara. Au avut în total peste 196 de intervenţii în Bucureşti. Rafalele de vânt au doborât 122 copaci, 17 stâlpi de electricitate şi au avariat 45 de maşini, iar 13 elemente de construcţie s-au desprins.
Vremea rea a făcut două victime pe Calea Giulești, oamenii trezindu-se din somn cu o antenă de telefonie cazută atât peste ei, cât și peste mașinile parcate și peste două case. Două femei au ajuns la spital în urma incidentului. „În caz că pica peste noi, cădea toată curtea! Aşa făcea un pic, după aceea am ieşit afară de frică, că nu ştiam ce se întâmplă şi bătea vântul şi trăsnea. Antena se clătina şi a venit vijelia şi a trântit-o jos!”, a declarat o femeie despre incident.
Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, pe Calea Giuleşti, o antenă GSM de mari dimensiuni a căzut pe două locuinţe. „Sunt 2 persoane rănite, una dintre acestea fiind deja transportată la spital, iar cea de-a doua primeşte îngrijiri medicale”, a transmis sursa citată.
O schelă a căzut în zona Unirii din cauza furtunii puternice din Capitală. Traficul rutier a fost restricţionat în zonă. La faţa locului a acționat Detaşamentul Special de Salvatori, precizează ISUBIF.
„O altă situaţie a fost înregistrată în Bulevardul Brătianu unde o schelă amplasată pe faţada unei clădiri s-a desprins parţial şi este în pericol de prăbuşire. Echipele de salvatori încearcă să ancoreze această schelă”, a declarat Daniel Vasile, ISU Bucureşti.
Trei mașini au fost distruse de cărămizile căzute de pe un bloc aflat în construcții în Sectorul 4 al Capitalei. Câțiva oameni aflați la fața locului au fost la doar un pas de o mare tragedie. „În jurul orei 10 a început furtuna. Au căzut niște plăci peste mașini, care ne-au rupt și gardul. Au început să cadă din ce în ce mai multe, lovind și alte mașini. A căzut și o bucată de fier”, a povestit o martoră la ce s-a întâmplat.
Și în sectorul 5 o parte a unui acoperiș a fost distrusă de vijelie. „O bucată din terasa de la blocul vecin a sărit peste un alt bloc şi a ajuns în al treilea bloc”, a declarat Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5.
Aeroportul din Cluj a fost inundat după ce o țeavă s-a spart din cauza furtunilor puternice. De asemenea, mai multe străzi au fost acoperite de ape în urma ploilor abindente. Probleme au fost şi la Bacău, acolo unde avioanele nu au putut ateriza din cauza furtunii. Un avion care venea din Rhodos a fost redirecţionat de la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” la Constanţa, din cauza vremii nefavorabile.