INCIDENTUL AVIATIC de la Cluj. Angajaţi ai aeroportului, audiaţi de comisia de anchetă a Ministerului Transporturilor

O comisie a Ministerului Transporturilor se află la Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj pentru a verifica împrejurările în care s-a produs incidentul de joi, când o aeronavă Blue Air a ratat aterizarea și a ieșit de pe pistă. Mai mulţi angajaţi ai aeroportului au fost audiaţi de comisia de anchetă.
Iulian Tudor
08 ian. 2016, 09:48
INCIDENTUL AVIATIC de la Cluj. Angajaţi ai aeroportului, audiaţi de comisia de anchetă a Ministerului Transporturilor

Directorul aeroportului clujean, David Ciceo, a declarat vineri, pentru Agerpres, că respectiva comisie a sosit în cursul zilei de joi și că verificările sunt ‘normale în astfel de situații’.

‘A venit comisia de la minister, sunt verificări normale. Comisia trebuie să integreze o cantitate foarte mare de informații și de date, documente, de la ROMATSA, de la aeroport, de la compania aeriană. Nu știu când vor finaliza verificările’, a menționat David Ciceo.

El a mai spus că aeronava Blue Air implicată în incident a plecat joi seară la București.

Avionul a decolat cu bine la București, în jurul orei 21,00 deci n-a suferit nicio avarie. Investigația va stabili exact cauzele. Menționez că înainte de aterizarea avionului Blue Air au decolat cu bine șapte aeronave, niciun pilot n-a semnalat că ar fi ceva probleme cu pista, deci nu era gheață deloc. Mai mult, după decolarea acestor aeronave, temperatura a crescut ușor. Deci, condițiile de aterizare erau corespunzătoare‘, a subliniat David Ciceo.

CITEŞTE ŞI Avion ieşit de pe pistă la aterizare, pe aeroportul din Cluj. Dialogul dintre piloţi şi turnul de control VIDEO

Ulterior, Ciceo a precizat că mai mulţi angajaţi ai Aeroportului Cluj au fost audiaţi de comisia de anchetă de la Ministerul Transporturilor, care investighează împrejurările în care un avion al Blue Air a ieşit, joi, de pe pistă, având loc discuţii despre incident şi cu reprezentanţi ai ROMATSA şi ai companiei aeriene.

Comisia de la Ministerul Transporturilor a început audierile şi să analizeze datele de la ROMATSA, de la aeroport, de la compania Blue Air. Această investigaţie va stabili, în detaliu, responsablităţile şi cauzele acestui incident. O parte din personalul operaţional al aeroportului a fost audiat, au avut discuţii cu cei de la Blue Air, cu cei de la ROMATSA, urmează să analizeze toate datele. Este şi un dosar penal deschis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, a fost un procuror la faţa locului, este o procedură standard. Aeronava implicată în incident a decolat la ora 21.00 spre Bucureşti, fără probleme. Urmare a verificărilor tehnice făcute de Blue Air s-a constatat că nu a suferit avarii şi nu sunt probleme„, a spus Ciceo.

În paralel cu verificările efectuate de comisia de la Ministerul Transporturilor, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj a deschis un dosar în cazul incidentului aviatic.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, Sebastian Dobrescu, a declarat, că deocamdată nu sunt noutăți în verificările procurorilor.

Joi, directorul aeroportului clujean, David Ciceo, preciza  că verificările procurorilor sunt normale în astfel de cazuri.

‘Considerăm că este o procedură normală să se autosesizeze în cazul acestui incident și în acest caz o să sprijinim cu toate datele cercetările care se vor efectua. Cu ocazia incidentului a fost un domn procuror de la Cluj pentru primele informații. Este o procedură normală în cazul unui incident’, a declarat, joi, David Ciceo.

Un avion cu 116 pasageri care efectua o cursă charter de la București la Barcelorna, cu escală la Cluj, a ieșit, joi, pe de pista Aeroportului Internațional ‘Avram Iancu’ în timpul manevrelor de aterizare, fără să fie înregistrate victime sau pagube materiale.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul impresionant care se află pe două continente. Are o istorie bogată și multe obiective turistice
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
Playtech.ro
Oana Roman i-a deschis DOSAR PENAL lui Marius Elisei. De ce se războiesc părinții Isabelei
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Basmul lui Harry și al lui Meghan a luat sfârșit. Doar atât au rezistat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Patru șoferi și-au primit înapoi permisele după ce rezultatele testelor antidrog au fost infirmate. După 48 de ore, aceștia și-au recăpătat dreptul de a conduce
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Serialele ‘Shogun’ și ‘The Bear’ conduc în topul nominalizărilor pentru premiile Emmy
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'