Incredibil! Premieră la Universitatea Brașov. Două gemene au absolvit facultatea ca șefe de promoție cu aceeași medie. ”N-a fost cooperare”

Premieră la Universitatea Transilvania din Brașov. Două tinere, gemene, au absolvit facultatea cu aceeași medie, devenind astfel șefe de promoție.
Filip Stan
26 iun. 2024, 16:31
Incredibil! Premieră la Universitatea Brașov. Două gemene au absolvit facultatea ca șefe de promoție cu aceeași medie. ”N-a fost cooperare”

Premieră la Universitatea Transilvania din Brașov. Două tinere, gemene, au absolvit facultatea cu aceeași medie, devenind astfel șefe de promoție.

Mirela și Sorana au obținut media 9,93 și spun că de-a lungul anilor de școală între ele nu a fost nicio concurență, ci mai degrabă o continuă cooperare.

Citește și Prime de activare de 12.500 de lei, pentru absolvenții promoției 2024. Care este condiţia pentru a încasa această sumă

„De fiecare dată, ne-am ajutat când a fost nevoie. Dacă aveam întrebări, ne învăţam”, a declarat, pentru bzb.ro, una dintre tinere.

Mirela Magdalena Catrina şi Sorana Aurelia Catrina sunt gemenele şefe de promoţie 2024 la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii Transilvania.

Cele două terminat Informatica aplicată cu media 9,93 şi este o premieră până şi pentru Universitatea Transilvania să aibă nu doar gemene, ci gemene şefe de promoţie, conform Bzb.ro.

Pasiunea pentru matematică și informațică o moștenesc din familie, scrie sursa citată.

„Amândouă am fost împinse în direcţia asta de către familia noastră. Bunica a fost profesoară de matematică şi tata are o pasiune pe zona asta şi, cumva, amândoi, lucrând împreună şi ghidându-ne în direcţia asta, ne-au transmis pasiunea de a lucra în zona de matematică.

Desigur, acum fiind era modernă – informatică. Mi-ar plăcea să continui să activez în domeniul de cercetare şi, de ce nu, în domeniul academic. Îmi place să lucrez cu elevii. Am lucrat în pregătirea elevilor de clasele a XI-a şi a XII-a pentru Olimpiada Naţională de Informatică”, a declarat Mirela.

”E destul de interesant”

Cele două tinere au fost colege de clasă și la liceu, la Colegiul Naţional de Informatică ”Grigore Moisil” din Brașov, iar în toți anii de școală, au fost nu doar surori sau colege, ci și partenere de studiu.

„E destul de interesant. Cred că pur şi simplu amândouă avem o dorinţă de a cunoaşte şi de a învăţa şi s-a întâmplat să performăm la fel de bine în cadrul facultăţii. N-a fost concurenţă, aş spune cooperare.

De fiecare dată, ne-am ajutat când a fost nevoie. Dacă aveam întrebări, ne învăţam. Era cooperare sau competiţie constructivă, aş prefera să spun”, a declarat, pentru zbz.ro, Sorana.

Pentru performanța din anii de studenție, tinerele au fost premiate, la sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul Galei şefilor de promoţie de la programele de licență zi.

Te-ar putea interesa și Un student în ultimul an la Medicină vrea să renunțe la facultate după ce și-a găsit un loc de muncă bine platit: „Venit săptămânal net 800-900 de euro, chirie, utilități și mașină asigurate de companie”

Din toamnă, însă, gemenele vor merge fiecare pe drumul său. Dacă Mirela și-a propus să rămână în Braşov, Sorana vrea să plece în Bucureşti, pentru a se perfecţiona şi pentru a se întoarce, apoi, în oraşul natal.

Spynews
”Mai rămâneam împreună”. Bogdan Cîrlan de la Insula Iubirii, despre relația cu Claudia Florescu
Bzi.ro
Teo Trandafir îl distruge pe Florin Salam! „Regele României a murit!”
Fanatik.ro
Planta care te scapă de țânțari și pe care e bine să o ai în curte sau la geam. Îi ține la distanță, iar mirosul ei e unul aparte
Capital.ro
S-a aflat ce a făcut Elena Udrea.Traian Băsescu i-a dat ordin: Ne-a păcălit pe toţi
Impact.ro
Delia, poze de INFARCT! Și-a etalat posteriorul OBRAZNIC pe internet, s-a văzut TOT
DailyBusiness
Vestea cea mare! Guvernul oferă noi zile libere plătite
Adevarul
VIDEO Reacția epică a unui britanic atunci când savurează prima dată bucate românești. „Păcat de ea, Românie, că își bat joc alții de ea”
Spynews
E periculos să consumi ouă cu două gălbenușuri, sau ouă cu micuțe cheaguri de sânge? Ce spun specialiștii
Spynews
Un tată și-a aruncat de la etajul cinci cei doi copii de 2 și 5 ani, după ce s-a certat cu soția lui. Gestul cumplit s-a terminat tragic: ”A fost sfâșietor”
Evz.ro
La limita paranormalului, cu Serghei Mizil. Un câine i-a salvat viața
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet
Cancan.ro
Note LIVE Bacalaureat 2024 | Rezultatele la BAC, publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Care este județul cu cea mai mare rată de promovare pentru Bacalaureat 2024: La nivel național aceasta a crescut cu 3,6% comparativ cu anul precedent
Capital.ro
Doliu în lumea medicală din România! A murit un celebru medic român. Zbor lin, zână bună!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Edu.ro Rezultate BAC 2024: La ce oră se afișează notele? Scrie codul tău și află ce medii ai obținut
Ministrul de Finanţe israelian: „O mare greşeală oprirea ofensivei în Gaza acum”
MediaFlux
FLORIN CÎȚU, combinat cu O COLEGĂ de PARTID! Cine e femeia mai tânără cu 20 de ani decât el
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!