Oficialii au votat marți interzicerea comercializării acestora și a livrărilor la adrese din oraș, de către magazinele online. Orașul californian este sediul companiei Juul Labs, cel mai popular producător de țigări electronice din SUA. Compania a declarat că această mișcare va împinge fumătorii înapoi către țigările clasice și va construi „o piață neagră înfloritoare”.
Primarul din San Francisco, London Breed, are 10 zile la dispoziție să semneze proiectul și a indicat că o va face. Legea va intra în vigoare la 7 luni după data aprobării, deși au existat rapoarte care arată că firmele ar putea să atace inițiativa în instanță.
Activiștii anti-vaping susțin că firmele țintesc în mod intenționat persoane tinere, prin oferirea unor produse cu arome. Criticii spun că este nevoie de un studiu mai serios în ceea ce privește impactul asupra sănătății și că utilizarea țigărilor electronice ar putea să îi facă pe consumatori să apeleze și la țigări tradiționale.
La începutul acestui an, Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente (FDA), agentul care reglementează aceste chestiuni la nivel național, a publicat un ghid în care le-a impus companiilor un termen limită, anul 2021, pentru a realiza evaluarea produselor lor.
Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenția Bolilor din SUA, numărul adolescenților americani care au recunoscut că utilizează produse cu nicotină a crescut cu 36% anul trecut, un fapt atribuit comercializării țigărilor electronice. Legea federală permite persoanelor de 18 ani să cumpere produse din tutun, însă în California și în alte state, limita de vârstă este de 21 de ani.