Incredibil! Un bărbat a fost în comă vreme de 35 de ani. „Am adormit la 22 de ani și m-am trezit la 58”

Un bărbat din Spania a stat 35 de ani în comă. Acesta a adormit pe când era doar un tânăr în floarea vârstei și s-a trezit un om bătrân. Dramatica situație a fost cauzată după o căzătură de la șase metri.
Ruxandra Rădulescu
11 nov. 2021, 16:39
Incredibil! Un bărbat a fost în comă vreme de 35 de ani.

Un bărbat din Spania, pe nume Manel Monteagudo a trecut printr-o experaiență extrem de bizaraă și traumatizantă care i-a marcat întreaga viață. Aceasta a intrat în comă în 1979, pe când era un tânăr de 22 de ani și avea să se mai trezească abia la vârsta de 58 de ani.

Starea de comă profundă a fost cauzată de o căzătura de la o înălțime șase metri, incident ce a avut loc pe o navă comercială, unde spaniolul lucra.

Când a edschis ochii după mai multe de trei decenii, în 2014, lumea i se părea un loc desprins din cărțile de science-fiction.

Și-a dat seama destul de repede că trăiește într-o altă lume: nu știa că există internet, televizorul era cu totul diferit față de cel pe care-l cunoștea el cu doar două canale și nu știa la ce folosește telecomanda.

Apelurile video i se par desprinse din filmele SF, iar când a auzit că Spania a câștigat Campionatul Mondial în 2010, a întrebat sarcastic dacă ceilalți fotbaliști erau „șchiopi”.

Un alt șoc puternic a fost acela când s-a privit în oglindă și a văzut că a îmbătrânit cu 35 de ani, iar chipul său nu mai avea nimic din tinerețea pe care o știa.

Mircea Badea a fost în comă. Dezvăluirile făcute de prezentator: „Am avut nişte probleme mari de tot”

A avut nevoie de terapie pentru a putea vorbi și a merge din nou, iar când s-a uitat în oglindă a avut un șoc: ”Nu, acesta nu sunt eu, acesta este un bătrân, eu am 23 de ani”, și-a amintit el.

Un bărbat a stat în comă 35 de ani: „Când m-am trezit, tatăl meu murise deja”

Manel începuse să lucreze ca marinar încă de la 14 ani, mai întâi în sudul Africii, apoi apoi în marina comercială spaniolă, iar la vârsta de 17 ani, s-a mutat în Germania, în căutarea unor condiții economice mai bune.

Ziua fatidică, ce avea să-i schimbe întregul curs al vieții, a fost data de 28 februarie 1979, pe când avea doar 23 de ani și era înrolat pe o navă comercială germană ce a părăsise Bremenul, atunci Manel a căzut, s-a lovit puternic la cap și a intrat în comă.

În primele luni a stat într-un spital din Irak, apoi a petrecut câțiva ani într-un spital din Coruña și, în cele din urmă, a fost adus acasă.

O tânără din Iaşi a înghiţit 60 de pastile de Paracetamol, după o suferinţă în dragoste. A intrat direct în comă

Abia peste 35 de ani, la data de 15 octombrie 2014, Manlel a deschis ochii. ”Prima mea impresie a fost că accidentul s-a petrecut cu o zi înainte. În niciun moment nu am conștientizat că sunt în Spania.”

”Cheagul pe care îl aveam în cap și pe care îl am în continuare, nu a putut fi îndepărtat, era foarte rău poziționat. I-au spus soției mele că în orice zi puteam să mă trezesc sau să mor,” a povestit bărbatul. Povestea sa a fost relatată, într-un amplu material, de publicația El Mundo.

În tot acest timp i-a fost alături Conchi, iubita din tinerețe, devenită ulterior soție. Femeia nu și-a pierdut niciodată speranța.

„Am adormit la 22 de ani și m-am trezit la 58 de ani, nu a fost ușor”. Totul în jurul lui se schimbase, societatea, tehnologia, medicina, comunicarea, oamenii pe care ii cunostea, până și statutul conjugal.

A fost surprins să afle că nici domiciliul nu mai era același. Soția lui i-a explicat că era dificil să locuiască împreună pentru a avea grijă de el fără să fie căsătoriți, așa că „a adus un preot”.

Mai mult, devenise tatăl a două fete, de 37 și 26 de ani, și la câteva zile după ce s-a trezit, a trăit nașterea primului nepot. Nu a explicat cum a fost posibil, dorind ca unele detalii cu privire la viața sa intimă să rămână private.

„Nu regret absolut nimic, pentru că nu-mi amintesc nimic… Singurul lucru pe care îl regret este moartea tatălui meu. Când m-am trezit, el murise deja și a fost șocant pentru mine, m-a intristat”, a povestit Manel. Mama acestuia încă trăia, dar suferea de demență și s-a stins câțiva ani mai târziu, relatează Antena 3.

Spaniolul a mai povestit că urăște să doarmă și că face acest lucru doar pentru că o cere organismul. Totuși, încearcă să reducă cât mai mult timpul petrecut în pat. El a conchis spunând că soția sa și-a sacrificat toată tinerețea pentru el și este extrem de recunoscător.

 

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!