În schimb, într-o declaraţie pentru NewsIn, judecătorul se lansează într-o serie de consideraţii personale aiuritoare privind legea. „Eutanasierea este împotriva demnităţii umane. Imaginaţi-vă un câmp imens pe care sunt 200.000 de câini şi câţiva oameni care îi omoară. Aţi vrea să vă uitaţi acolo, să vedeţi imaginea asta? Aţi vrea să fiţi unul dintre cei care îi omoară? Deci este vorba nu doar despre demnitatea omului care se uită, ci şi despre cea a celui care este pus să facă acest lucru. Dar nu ăsta este neapărat motivul constituţional, ăsta este un altfel de motiv, este un motiv pe care o să-l înţeleagă cine poate să-l înţeleagă„, spune Zegrean.
Potrivit preşedintelui CC textul legii este „confuz şi nu poate fi aplicat pentru că face un amalgam între mai multe alineate. De exemplu, spune că, în situaţia câinilor care nu sunt revendicaţi în 30 de zile de la data la care au fost luaţi la adăpost, se poate lua una dintre următoarele măsuri şi înşiră acolo mai multe măsuri, dintre care una este eutanasierea, după care spune sau două dintre acestea combinate. Ei, imaginaţi-vă un câine eutanasiat şi pe urmă aruncat în stradă„.
CCR a decis miercuri că articolele 6 şi 8 din actul normativ sunt neconstituţionale, soluţionând astfel o sesizare a USL. Cele două articole prevedeau posibilitatea eutanasierii animalelor fără stăpân de către autorităţile locale.
Curtea nu are decât competenţa de a verifica dacă legea contravine sau nu Constituţiei. Motivarea oficială a deciziei nu a fost încă data publicităţii.