Inculpaţii din dosarul Berevoeşti rămân în arest. Rudele lor au făcut scandal la Curtea de Apel. Ambulanţa, chemată de urgenţă

Inculpaţii din dosarul "Berevoeşti“ vor să fie cercetaţi în libertate, contestaţia măsurii arestului preventiv judecându-se marţi, la Curtea de Apel Piteşti. Rudele şi prietenii celor arestaţi au făcut un întreg scandal în faţa instanţei, fiind nevoie de intervenţia forţelor de ordine pentru a ţine situaţia sub control. Uneia dintre femeile acuzate în acest dosar i s-a făcut rău şi a fost chemată ambulanţa SMURD pentru a-i acorda îngrijiri.
Filip Stan
19 iul. 2016, 08:05
Inculpaţii din dosarul Berevoeşti rămân în arest. Rudele lor au făcut scandal la Curtea de Apel. Ambulanţa, chemată de urgenţă

UPDATE Curtea de Apel Pitești a respins, marți, contestațiile față de măsurile preventive formulate de cei 37 de inculpați arestați în dosarul privind cazurile de sclavie din Argeș.

Inculpații au fost împărțiți în două loturi, de 17 și respectiv 20 de persoane, contestațiile fiind judecate de două complete diferite. Ambele complete au respins ca nefondate contestațiile formulate împotriva arestării preventive dispuse de Tribunalul Argeș, deciziile fiind definitive.

Înainte de începerea procesului la Curtea de Apel Piteşti, una dintre femeile cercetate a acuzat stări de rău. Ea a fost scoasă din sala de judecată de către forţele de ordine, care au solicitat ambulanţa.

„Un echipaj de prim ajutor SMURD a fost solicitat pentru a interveni în cazul unei femei cu stare de rău. Aceasta a primit îngrijiri medicale, dar a refuzat transportul la spital”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, Daniel Bădiţeanu.

 

Toţi cei 37 de arestaţi în cazul de sclavie de la Berevoeşti au contestat măsura arestului preventiv, cererea pentru 17 dintre ei judecându-se marţi la Curtea de Apel Piteşti.

Cele 17 persoane încătuşate au fost aduse marţi dimineaţa la Curtea de Apel Piteşti, acestea refuzând să răspundă la întrebările jurnaliştilor.

Curtea de Apel Piteşti trebuie să decidă dacă Ancuţa Mariana Feraru, Costinel Bădală, Florin Feraru, Ovidiu Cătălin Furdui, Maria Feraru, Costinel Ionuţ Furdui, Traian Păun, Petruţa Minuca Păun, Traian Păun, Vasile Furdui, Roxana Furdui, Marian Marinoiu, Lenuţa Mădălina Păun, Daniela Grancea, Vasilica Păun, Iosif Ursu şi Florica Ursu vor rămâne în stare de arest sau nu, informează Mediafax.

Rudele şi prietenii celor arestaţi s-au strâns în număr mare în faţa Curţii de Apel şi au protestat zgomotos pentru eliberarea lor. Femeile au avut crize aproape de leşin, iar una dintre ele chiar i-a lovit pe jurnalişti, imaginile fiind înregistrate de cameramani.

Prezenţa jandarmilor şi a trupelor de intervenţie de la poliţie a reuşit să păstreze atmosfera paşnică.

În cel de-al doilea dosar de la Berevoeşti nu a fost dat încă termen de judecată, acesta urmând să se stabilească după ce la dosar va fi depusă motivarea sentinţei.

Tribunalul Argeş a emis, săptămâna trecută, mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile, pe numele a 37 dintre 38 de inculpaţi din dosar, iar Maria Furdui, o femeie în vârstă de 52 de ani, a primit arest la domiciliu, fiind dependentă de dializă.

Miercuri, 40 de percheziţii au avut loc în satul Gămăceşti din comuna Berevoeşti, judeţul Argeş, pentru destructurarea mai multor grupuri infracţionale organizate specializate în infracţiunde trafic de persoane şi trafic de minori. Anchetatorii susţin că, din 2008 şi până în prezent, s-au constituit mai multe grupuri infracţionale care au recrutat zeci de persoane minore şi majore, prin constrângere, inducere în eroare, răpire sau profitând de starea de vulnerabilitate în care se aflau acestea (persoane minore, persoane cu dizabilităţi fizice sau psihice, cu situaţii materiale precare), în scopul exploatării prin supunerea la executarea de munci şi îndeplinirea de servicii în mod forţat şi prin obligarea la practicarea cerşetoriei, prin procedee care au adus victimele în stare de aservire şi de lipsire de libertate.

Victimele erau bătute, nu primeau mâncare, iar când primeau li se ofereau resturi, erau legate cu lanţuri sau chingi sau încuiate pe timpul nopţii ca să nu poată fugi.

Citeşte şi: SCLAVIE în Argeş. 37 de persoane au fost arestate preventiv

Spynews
Dana Badea și Alin s-au despărțit, la scurt timp după ce au ieșit din arest! Influencerița trece prin momente grele
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Municipiul din România în care se deschide o fabrică unică în lume. UE a aprobat o investiție de circa 100 de milioane de euro
Capital.ro
Decizie pentru toți românii care au BULETIN. Au la dispoziție doar 15 zile
Playtech.ro
Americanii nu vor să dea medalia. Lansează o nouă teorie. Eroarea gravă pe care ar fi făcut-o TAS
DailyBusiness
DATA LA CARE INTRĂ PENSIILE. S-a aflat acum!
Adevarul
Dacă lui Putin nu-i convine situația din Kursk, atunci „să plece naibii din Ucraina”, spune Casa Albă
Spynews
Prețul pe care l-a plătit Ioana Grama pentru o noapte de cazare în Dolomiți. Suma depășește cu mult salariul minim în România
Spynews
Noi informații cutremurătoare despre ce se petrecea la Spitalul Pantelimon. Au fost făcute noi sesizări. Alte cinci decese sunt investigate 
Evz.ro
Codul Muncii. Drepturile salariaților care lucrează 12 ore pe zi
Ego.ro
Din cauza soacrei mele,mi-am luat copilul și am plecat. M-a umilit și...
Prosport.ro
FOTO. Rebela tenisului feminin românesc s-a pozat într-o pereche de pantaloni mult prea mulați şi a postat imaginile controversate pe internet
wowbiz.ro
Un al treilea ADN, găsit pe trupul doctoriței ucise. Cu cine era Marina în cabinet?!
Cancan.ro
Cine este tatăl Elizei Iliescu, de fapt. Adriana Iliescu i-a spus adevărul fiicei ei, în sfârșit
Playsport.ro
L-a ÎNȘELAT pe fostul jucător din naționala României! Prima ei explicație este INCREDIBILĂ
kanald.ro
Polițistul care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni merge la închisoare. Câți ani va petrece în arest Constantin Popescu
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Guvernul a dat termen pentru români. Aveți timp 5 zile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
stirilekanald.ro
Ireal ce au găsit polițiștii în mașina jandarmului care s-a împușcat în cap! Breaking news!
substantial.ro
Donald Trump discută cu Elon Musk despre Ucraina și relațiile comerciale cu UE
MediaFlux
România se pregătește de RĂZBOI? Mișcare strategică CIUDATĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...