Metodele ceva mai empirice pentru a analiza gravitatea unei crize economice propuse de către americani sunt nu numai simple, dar char mai distractive, după cum americanii înşişi au apreciat. Sunt indici neconvenţionali, care reflectă însă la fel de bine realitatea, poate chiar mai bine decât statisticile oficiale.
Jurnaliştii de la Business Insider susţin că dacă vrem să aflăm cum merge economia, trebuie să ne uităm la cât de bine arată chelneriţele sau la cum merg vânzările de bilete la film.
Între indicii detectaţi de către specialiştii de la Business Insider figurează vânzările la biletele de cinematograf, deoarece americanii nu îşi permit distracţii mai scumpe. Numărul chelneriţelor frumoase este de asemenea un indiciu de criză, deoarece în astfel de vremuri persoanele atrăgătoare şi în special femeile frumoase îşi găsesc mai repede un loc de muncă.
Tot pe timp de criză scad vânzările la lenjeria intimă a bărbaţilor, deoarece pe listele lor de priorităţi, aceste articole se află în cel mai fericit caz în coada listei. În ceea ce le priveşte pe femei, acestea preferă să îşi mai taie din păr, aşa că tunsorile scurte sunt în vogă pe timp de criză.
Cu toate acestea, numărul „primelor întâlniri” creşte, deoarece atât bărbaţii cât şi femeile care nu au un partener simt în vremuri de criză mai acut nevoia unuia, ca să nu mai sufere în singurătate şi chiar să împartă „în doi” problemele.
Pe de altă parte, criza duce şi la creşterea numărului ţânţarilor, deoarece foarte multe locuri nu mai sunt îngrijite cum trebuie sau chiar sunt abandonate, lăsate în paragină. Creşte şi numărul accidentelor cu biciclişti, deoarece combustibilul este mai scump şi mulţi apelează la vehicule economice.
Tot în vremuri de criză creşte şi numărul zgârie-norilor, dar şi cel al prostituatelor, în timp ce tarifele pentru prestaţiile lor sexuale scad.