„Influencerul Lui Dumnezeu”, un adolescent care a murit de cancer în 2006, este primul sfânt din generația milenialilor. Cele două miracole făcute de Carlo Acutis

Carlo Acutis este un adolescent care a murit de leucemie în 2006, la vârsta de 16 ani. El a fost aprobat să devină sfânt de către Papa Francisc.
Alina Costache
03 iun. 2024, 10:22
„Influencerul Lui Dumnezeu”, un adolescent care a murit de cancer în 2006, este primul sfânt din generația milenialilor. Cele două miracole făcute de Carlo Acutis
Carlo Acutis este primul sfânt din generația milenialilor

Născut la Londra și crescut la Milano, unde s-a ocupat de site-ul parohiei sale și, ulterior, de o academie din Vatican, Carlo Acutis și-a folosit competențele pentru a propaga credința catolică. Cunoscut drept „infkuencerul Lui Dumnezeu”, adolescentul a deschis astfel calea către proclamarea primului sfânt din generația milenialilor, potrivit Reuters.

Acutis a fost aprobat recent să devină sfânt de către Papa Francisc. Suveranul Pontif a luat această decizie în timpul unei întâlniri cu șeful departamentului pentru canonizare de la Vatican, cardinalul Marcello Semeraro.

Citește și: ÎPS Calinic a ajuns de urgență la Spitalul Floreasca, a căzut rău la sfinţirea unei troiţe

Carlo Acutis a fost beatificat în 2020, după ce i-a fost atribuit primul miracol. Atribuirea unui al doilea miracol înseamnă că acum poate fi recunoscut drept sfânt. Astfel, adolescentul va fi canonizat în timpul Anului Jubilar 2025 al Bisericii Catolice. Tânărul a devenit astfel primul sfânt din generația milenialilor.

Carlo s-a născut la Londra dintr-o mamă italiană și un tată jumătate englez, jumătate italian, care lucra în Marea Britanie ca bancher comercial.

Tânărul a crescut la Milano, unde, potrivit spuselor mamei sale, își sprijinea colegii de clasă care aveau probleme, își apăra colegii cu dizabilități care erau batjocoriți și oferea mâncare oamenilor fără adăpost din oraș.

„Sunt fericit să mor pentru că mi-am trăit viața fără să irosesc nici măcar un minut din ea făcând lucruri care nu i-ar fi plăcut lui Dumnezeu”, le-ar fi spus Carlo Acutis părinților săi înainte să se stingă.

Catolicii sunt încurajați să se roage la persoanele decedate despre care cred că se află în ceruri. Dacă persoana la care se roagă le răspunde cu un miracol, care în catolicism este considerat orice semn ce poate fi atribuit doar puterii divine, atunci poate fi beatificată, primul pas în procesul de a deveni sfânt.

Beatificarea lui Acutis a fost anunțată în 2020, după ce Vaticanul a decis că acesta a salvat în mod miraculor viața unui bărbat. Vaticanul a susținut că acesta a intervenit din cer în 2013 pentru a vindeca un băiat brazilian care suferea de o boală pancreatică rară. Acutis a fost beatificat în Assisi, locul unde s-a născut idolul său, Sfântul Francisc, care și-a dedicat viața îngrijirii săracilor.

Un al doilea miracol confirmat poate permite unei persoane decedate să devină sfânt, dacă este aprobat de Papă.

Cel de-al doilea miracol al lui Acutis a avut loc în 2022, după ce o tânără de 21 de ani din Costa Rica și-a revenit după o leziune cerebrală gravă în urma unui accident de bicicletă în Florența.

Citește și: Ce îți este scris în cartea destinului, în funcție de zodie! Mesajele pe care Dumnezeu ți le-a șoptit la ureche când te-ai născut

Femeia a fost supusă unei craniomotorii de urgență pentru a reduce presiunea asupra creierului ei. Familia ei a fost anunțată că este în stare critică, iar mama ei a mers la Assisi pentru a se ruga la mormântul lui Acutis.

În aceeași zi, susține biserica, femeia a reușit să respire fără ajutor, iar apoi a reușit să vorbească din nou și să își folosească membrele superioare.

Tomografiile au arătat că contuzia de pe creier dispăruse, iar ea a fost externată de la terapie intensivă zece zile mai târziu.

Arhiepiscopul Domenico Sorrentino de Assisi a declarat în legătură cu vestea: „Biserica din Assisi este în sărbătoare. Intenționez să ajung în Assisi în această seară pentru a-i mulțumi Domnului în cadrul unei celebrări euharistice. Dar, deocamdată, mă alătur credincioșilor care se află în sanctuar pentru o rugăciune de laudă”.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Zodiile care devin bogate până la finalul lunii iulie. Au parte de măriri de salariu și câștiguri neașteptate
Capital.ro
Interzis la volan! Legea care se aplică în toată România. Vei fi reținut pentru 24 de ore
Playtech.ro
Wow! Cum arată Prințul George la 11 ani. E leit tatălui său, William
DailyBusiness
A nins ca în luna decembrie în unele stațiuni
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Filmul care s-a dovedit un eșec colosal. Investițiile au fost colosale
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ipoteză bulversantă lansată în cazul morții lui Andrei Pârvan A fost otrăvit Versace?! 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Noi TESTE pentru șoferii din România. Ce analize sunt obligați să facă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Kremlinul evocă retorica neprietenoasă a vicepreședintei SUA Kamala Harris
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!