Informaţii de ULTIMĂ oră privind avionul DISPĂRUT în Malaezia. Speranţe SPULBERATE pentru rudele pasagerilor

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines dispărut pe 8 martie în timpul unei curse Kuala Lumpur-Beijing rămâne de negăsit, iar autorităţile nu mai dau prea mari speranţe rudelor celor 239 de persoane aflate la bordul aeronavei.
Romania TV
18 mart. 2014, 10:56
Informaţii de ULTIMĂ oră privind avionul DISPĂRUT în Malaezia. Speranţe SPULBERATE pentru rudele pasagerilor

Operațiunile lansate în Oceanul Indian pentru căutarea avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines vor dura „câteva săptămâni”, a declarat marți responsabilul australian cu aceste operațiuni.

Zona de căutare este de 600.000 km2, în jurul unui punct situat la aproximativ 3.000 km sud-vest de orașul Perth, pe coasta de vest a Australiei.

Între cele 239 de persoane aflate la bordul zborului MH370, al companiei Malaysia Airlines, care efectua cursa Kuala Lumpur-Beijing, se aflau 153 de cetățeni chinezi și șase cetățeni australieni.

Avionul a dispărut la 8 martie de pe ecranele radarelor civile la o oră de la decolarea din Kuala Lumpur și este de negăsit de atunci.

Potrivit Maleziei, sistemele de comunicație au fost deliberat întrerupte în timpul zborului și avionul și-a schimbat traiectoria, continuând să zboare șapte ore. Ultima poziție cunoscută a Boeingului, potrivit un semnal prin satelit, sugerează traiectorii fie spre sud, din Indonezia până în sudul Oceanului Indian, fie spre nord, din nordul Thailandei până în Kazahstan. Australia efectuează căutări de suprafață în Oceanul Indian cu sprijinul unor avioane americane și neozeelandeze.

Rudele pasagerilor intră în GREVA FOAMEI

Rudele persoanelor aflate la bordul aeronavei dispărute sunt pur şi simplu disperate, iar frustrarea lor legată de felul în care sunt trataţi de autorităţi a atins cote maxime. Unele dintre rudele celor dispăruţi odată cu zborul MH 370 au anunţat că vor intra în greva foamei dacă nu vor primi mai multe răspunsuri şi explicaţii din partea autorităţilor competente.

Două treimi dintre pasagerii avionului dispărut erau chinezi, iar rudele acestora au început să creadă că nu au primit informaţii concrete din partea autorităţilor malaeziene.

„Nu mai ştim nimic despre anchetă şi toată lumea este îngrijorată, cum este şi normal. Rudele celor dispăruţi spun că vor merge la ambasada Malaeziei şi că vor încerca să discute cu ambasadorul, pentru că s-au săturat să aştepte vreo veste de la el”, spune Wen Wancheng, al cărui fiu se afla în avionul dispărut pe 8 martie.

„Nimeni nu ne spune adevărul, nimeni nu ne spune ce s-a întâmplat de fapt şi ne gândim la o formă de protest. Mulţi dintre cei care aşteaptă veşti sunt în pragul unei cîderi nervoase”, a mai declarat o femeie care a pierdut, de asemenea, pe cineva drag în urma dispariţiei zborului MH 370.

Avionul dispărut s-ar fi aflat la sol când au fost transmise unele semnale prin satelit

Șeful aviației civile din Malaezia a declarat că este posibil ca avionul Malaysia Airlines dispărut în urmă cu opt zile să se fi aflat la sol când au fost transmise unele semnale prin satelit, transmite Reuters.

Ultimul semnal ar fi fost recepționat de un satelit la aproape șapte ore după ce aeronava a ieșit de pe ecranele sistemului civil de control al traficului aerian, notează Sky News.

Acest lucru i-a determinat pe investigatori să-și extindă zona de căutare, după ce anterior au verificat Marea Chinei de Sud și împrejurimile insulelor Andaman și Nicobar. În prezent verifică două coridoare la vest de Malaezia, care acoperă mii de mile pătrate.

Pe de altă parte, ministrul transporturilor a precizat că sistemul de comunicații ACARS a fost dezactivat înaintea ultimului contact radio între avion și serviciul de control al traficului aerian. Oficialul a mai spus că pilotul și copilotul aeronavei nu au cerut să zboare împreună în cursa MH370. El a afirmat totodată că a solicitat mai multor țări, printre care SUA, China și Franța, date suplimentare obținute prin satelit, dar și că 25 de state sunt acum implicate în căutarea aeronavei dispărute.

Oficialii au mai informat că în prezent autoritățile sunt concentrate pe patru piste: deturnare, sabotaj, probleme personale și probleme psihice, notează Sky News.

Ultimele cuvinte ale pilotului, după DETURNAREA avionului

Ultimele cuvinte ale pilotului de pe zborul MH370 – „În regulă, noapte bună”, aparent pronunțate cu o voce calmă – au fost rostite după ce avionul a fost deturnat, iar echipamentele de transmisie au fost dezactivate, relata The Daily Telegraph.

De asemenea, dezvăluirile au indicat că aeronava, dispărută cu peste nouă zile în urmă, ar fi aterizat și a continuat să trimită semnale din oră în oră unui satelit până la aproape șapte ore după ultimul contact.

Ministrul malaezian al transportului, Hishammuddin Hussein, a indicat că sistemul ACARS al avionului — care semnalează viteza, altitudinea, poziția și nivelul de combustibil prin satelit — a fost dezactivat înainte ca pilotul să le fi urat colegilor săi de trafic aerian, pe un ton calm, „Noapte bună”.

Zaharie Shah, unul dintre cei mai experimentați piloți de la Malaysia Airlines, ar fi putut spune aceste cuvinte fie sub amenințarea teroriștilor care preluaseră controlul asupra avionului, fie în calitate de persoană care deturnase aeronava.Ancheta poliției în ceea ce-l privește pe Zaharie Shah s-a intensificat duminică, în condițiile în care poliția a ridicat de la casa acestuia simulatorul de zbor pe care și-l construise în vederea identificării de indicii care ar putea sugera că pilotul se antrena pentru a deturna avionul.

Pe de altă parte, nu există nicio dovadă care să sugereze că Zaharie Shah era implicat în acte de terorism. De asemenea, potrivit relatărilor, agențiile de securitate au verificat marea majoritate a pasagerilor zborului MH370, fără a descoperi „informații negative”.

 

DailyBusiness
Vești excelente! Se dau 55.000 de euro GRATIS de la Guvern
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Apariție strălucitoare a Mihaela Rădulescu pe rețele de socializare! Iată cum s-a afişat vedeta
Fanatik.ro
Ce să pui pe grătar înainte de mici ca să nu se ardă. Vor avea o aromă mai puternică, nu se mai lipesc
Capital.ro
A explodat bomba despre Klaus Iohannis. S-a aflat ce a făcut președintele României: 18 ani ne-am judecat
Playtech.ro
Doamne, cum arată Andreea Bănică nemachiată și în costum de baie la 46 de ani! Puține vedete au curaj să se afișeze așa
DailyBusiness
Apare în România magazinul cu prețuri extrem de mici! Românii vor da buzna!
Adevarul
Cu cât s-ar putea majora pensiile de la 1 ianuarie. Simulare de calcul
wowbiz.ro
Scene cumplite în pușcărie, după ce Gabriel de la "Puterea Dragostei" și-a înmormântat soția ucisă în Olanda. Ce se întâmplă cu el în aceste momente?
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
Zodiile care mint cu nerușinare. Nu știi când spun adevărul
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
kanald.ro
Diana a dispărut fără urmă după o ședință de yoga în aer liber. Femeie de 36 de ani a plecat de acasă pe 19 septembrie și nu s-a mai întors
Cancan.ro
Vine iarna în București. Pe ce dată cade prima zăpadă în Capitală, potrivit meteorologilor Accuweather
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
România a pierdut un monstru sacru. A fost cel mai iubit actor: A avut mare succes la doamne!
StirileBZI
Nu ai voie să înregistrezi cu telefonul! Este infracțiune și se pedepsește cu închisoarea 2 ani!
Prosport.ro
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali! Cum arată
stirilekanald.ro
"I-a murit creierul" Cel mai monstruos culturist din lume a decedat. Ilia avea 36 de ani și mânca șapte mese pe zi
substantial.ro
Declarațiile consilierului lui Viktor Orban stârnesc indignare la Budapesta
MediaFlux
VINE URGIA în România! UNDE LOVEȘTE CICLONUL! HARTA ANM
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Hermès Birkin pierde titlul de cea mai scumpă geantă din lume! Rabanne lansează geanta Nano de aur. Care este povestea acesteia?