Etichetele produselor alimentare conțin informații extrem de importante de care ar trebui să ținem cont dacă vrem să nu ne trezim, în timp, cu tot felul de boli. Anumite expresii folosite pe etichete ar trebui să ne pună în gardă și să ne ajute să facem alegeri mai sănătoase.
Iată 6 dintre cel mai des întâlnite expresii de pe etichete care ar trebui să ne pună în gardă.
1. Aromă
Fie că sunt naturale sau artificiale, aromele sunt obținute în laborator. Dintre toate aromele, cele naturale de nucă de cocoș sau cele de căpșuni sunt obținute mai ieftin prin procedee chimice de laborator, din proteină bacteriană naturală, scrie realitatea.net.
2. Concentrate de fructe
Mare atenție! Nici măcar sucurile despre care se pretind că sunt 100% naturale nu sunt 100% naturale. Ele pot avea adaos de zahăr, în plus, pot fi preparate din fructe de slabă calitate.
3. Piure
În cazul multor piureuri, etichetele menționează că sunt preparate doar din pulpă. Însă acestea pot fi îmbunătățite cu arome naturale sau identic naturale, coloranți și alți adjuvanți.
4. Tartinabil
Orice produs este tartinabil nu este natural. Produsele care se întind ușor pe pâine sunt ajutate chimic să aibă această calitate. Spre exemplu, untul natural, acela abia bătut în putină, se întinde cu greutate pe pâine.
5. Fără grăsimi
Nu există aliment care să nu conțină un procent cât de mic de grăsimi. În general, această mențiune pe etichete se referă la faptul că produsul repsectiv are foarte puține grăsimi.
6. Fără zahăr
Fără zahăr înseamnă, de fapt, fără sucroză, dar nu trebuie să scăpăm din vedere faptul că aceste produse conțin zahăr care provine din carbohidrați și care poate provoca și complicații digestive.