Sute de oameni s-au aşezat la coadă la Patriarhie încă de la primele ore ale dimineţii de duminică, pentru a asista la slujba de Bobotează şi a primi agheasmă. Credincioşii s-au aşezat în ordine la rând, dincolo de gardurile de protecţie aduse de jandarmi. Aceştia din urmă sunt şi cei care vor împărţi agheasma oamenilor, pentru a se evita incidentele.
Şi la celelalte biserici din Capitală este aşteptat un număr mare de credincioşi, la fel ca în fiecare an, însă se speră că de această dată vor lipsi îmbulzeala şi îmbrâncelile care au devenit deja tradiţie.
Poliţia le-a recomandat credincioşilor să nu aibă asupra lor bani prea mulţi şi să aibă grijă de buzunare şi portofele, pentru a evita neplăcerile provocate de cei care vor să profite de îmbulzeală pentru a-şi suplimenta veniturile într-o manieră neortodoxă.
Boboteaza este una dintre cele mai importante sărbători, atât pentru creştinii ortodocşi, cât şi pentru cei catolici.
La români, sărbătoarea Botezului Domnului este marcată nu doar de sfinţirea apei, ci şi de o serie de credinţe populare, printre care spectaculoasa întrecere înot a bărbaţilor care încearcă să scoată din apă o cruce aruncată de preot şi obiceiul practicat de fete, care pun busuioc sub pernă pentru a-şi visa alesul.
În unele zone se colindă la fel ca de Crăciun, se fac şi se prind farmecele şi descântecele, se află ursitul, se fac prorociri despre noul an. Tradiţia mai spune că la Bobotează nu se spală rufe. În această zi sunt interzise certurile în casă şi nu se dă nimic cu împrumut. VEZI şi alte TRADIŢII şi CREDINŢE populare de Bobotează