Înghețata care nu îngrașă. Pentru ca acest desert aproape nelipsit pe perioada verii să nu îţi facă probleme, ai nevoie de ingrediente naturale, simple, dar mai ales, de calitate. Ppoți prepara în doar câteva minute! marele avantaj este că această îngheţată poate fi consumată chiar și de cei mici, având pe lângă gust și aromă și mulți nutrienți.
Pentru două cupe de înghețată ai nevoie de:
Pune în congelator cele două banane tăiate bucățele pentru o oră. De asemenea, iaurturile de cocos trebuie să stea la rece pentru măcar jumătate de oră. După ce te-ai asigurat că acestea sunt suficient de reci, pune într-un blender bananele, iaurtul, untul de arahide, mierea și vanilia. Mixează pentru un minut totul și gata! Adaugă fulgii de migdale la final, pentru o textură crunchy. Desertul decadent nu doar că îți va elimina complet pofta de dulce, ci va fi și sățios având în vedere că are în conținut bogat în proteine și grăsimi sănătoase.
Dieta banală cu care Diana Dumitrescu a reușit să scape dintr-un foc de 5 kg. „Mănânc cam ce vreau”
Iată alternativele care nu te îngraşă, nici nu te îmbolnăvesc:
1. Înlocuitori ai zahărului. Zahărul este responsabil pentru mai mult de jumătate din numărul de calorii al unei îngheţate de la magazin. Acasă, poate fi înlocuit cu îndulcitori inofensivi: eritritolul sau siropul de stevia (0 calorii); sirop de arţar, de orez brun sau pastă din curmale (25 calorii/lingură); stafide, merişoare sau curmale uscate (30 calorii/10 g). În plus, aceşti înlocuitori hipocalorici nu afectează atât de puternic glicemia şi au calităţi antioxidante confirmate, scrie doc.ro.
2. Înlocuitori ai aromelor şi coloranţilor sintetici. Lasă-ţi imaginaţia să zburde în natură: de la cacao, vanilie şi scorţişoară la fructele tale preferate, ai zeci de variate să dai îngheţatei savoarea pe care o doreşti. Fructele de pădure, citricele şi pepenii sunt fructele cele mai folosite în îngheţatele dietetice, iar aromele de cacao, scorţişoară şi vanilie ţin în frâu pofta de ciocolată.
3. Înlocuitori ai grăsimilor saturate. Grăsimile saturate din lactate precum smântâna, frişca sau untul sunt o parte importantă a îngheţatelor cu multe calorii. De aceea trebuie înlocuite cu ingrediente precum laptele degresat, brânza dulce de vaci sau iaurtul. Combinate ingenios cu dulceaţa naturală a fructelor şi îndulcitori hipocalorici, oferă aceeaşi satisfacţie ca variantele lor care îngraşă şi îţi pun în pericol sănătatea.