Îngheţată de casă cremoasă. Dacă ai mai încercat până acum să faci îngheţată de casă, iar rezultatul nu a fost cel dorit, probabil că ai făcut două dintre greşelile cel mai des întâlnite care compromit produsul final.
Una dintre cele mai mari greșeli pe care majoritatea gospodinelor le fac este aceea de a pune amestecul direct la congelator. Pentru rezultate optime, este necesar ca amestecul să stea la frigider peste noapte. În această etapă, grăsimea se cristalizează, iar moleculele de grăsime se vor lipi, capturând astfel bule de aer, ceea ce va face textura înghețatei mai fină.
De asemenea, o altă condiţie pentru obţinerea unei texturi fine şi cremoase este mixarea temeinică a ingredientelor. Maşinile de îngheţată sunt ideale pentru mixarea perfectă a ingredientelor. Dacă nu ai, însă, o astfel de ustensilă, foloseşte un mixer.
Citeşte şi Cum se calculează corect caloriile din farfurie. Greşeală frecventă pe care toţi o facem
Pentru şase persoane, ai nevoie de:
Pentru început, încălzeşte laptele într-o cratiţă. Taie păstaia de vanilie pe lungime, cu un cuțit bine ascuțit. Scoate seminţele şi pune-le în cratiţa cu lapte.
Într-un castron, mixează gălbenușurile cu zahărul pudră. Adaugă treptat laptele fierbinte continuând să mixezi. Pune compoziţia în cratiță și amestecă continuu în ea cu o spatulă de lemn, până se îngroaşă.
Când compoziţia începe să îmbrace bine lingura, închide focul.
Las-o să se răcească și încorporează smântâna. Pune îngheţata într-un recipient care se închide etanş şi introdu-o la congelator. După 30 de minute, scoate înghețata și răzuiește-o cu o furculiță pentru a preveni formarea cristalelor. Repetă această operație de trei ori pentru a obține o înghețată cremoasă.
Înainte de a o consuma, las-o 30 de minute la temperatura camerei, astfel încât să fie cremoasă şi uşor de servit.