Înghețată de casă cu căpșuni și banane. Vara se apropie cu pași repezi, iar o înghețată rece poate fi desertul ideal pentru toți membrii familiei. Dacă nu ai mai pregătit înghețată până acum, s-ar putea să fii surprins cât de ușor se pregătește.
Citește și: Cum faci îngheţata de pepene. Explozie de arome și „răcoare” şi puţine calorii
Ingrediente:
Mod de preparare:
Curățați căpșunile și tăiați-le în bucăți mai mici. Păstrați câteva felii pentru decor și puneți-le deoparte. Adăugați restul căpșunilor într-un blender.
Curățați banana, tăiați-o în bucăți mai mici și adăugați-o în blender alături de căpșuni. Mărunțiți fructele până obțineți un piure fin. Într-un castron, bateți frișca cu un mixer până obțineți o consistență pufoasă. Adăugați apoi laptele condensat indulcit și amestecați bine.
Turnați piureul de fructe peste amestecul de frișcă și lapte condensat. Amestecați ușor până când toate ingredientele sunt bine încorporate. Puneți amestecul într-o formă pentru înghețată. Decorați cu felii de capsuni deasupra. Se pune forma în congelator și înghețata să se solidifice timp de cel puțin 5 ore. Și gata!
Acum puteți savura o înghețată cremoasă și delicioasă, pregătită în doar câteva pași simpli.
Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă înghețata în cantități limitate. În schimb, ne propune o alternativă la înghețată la fel de răcoritoare și aromată, doar că mult mai săracă în calorii și în grăsimi. Este vorba despre sorbet, a cărui textură nu este la fel de cremoasă ca cea a înghețatei.
Oamenii de știință susțin că există o cantitate ideală de înghețată care trebuie consumată și care nu dăunează sănătății. Astfel, ar fi de preferat să consumăm porții de până la 75 de grame, cu o linguriță.
Consumul de prea multă înghețată dăunează inimii, memoriei dar și imunității. Să nu mai vorbim despre înghețata de proastă calitate poate determina apariția de boli și mai grave, cum ar fi diabetul. Acest desert adorat de toată lumea conține carbohidrați simpli pe care organismul îi absoarbe rapid, ceea ce duce la creșterea rapidă a nivelului de zahăr din sânge.