Inginerie financiară marca Mircea Băsescu. Fratele fostului preşedinte devine milionar după ce a băgat în faliment o celebră fabrică

Fratele fostului preşedinte Băsescu, Mircea Băsescu, este pe cale să devină milionar în euro după falimentul firmei Fattoria Terrantica SRL, societate pe care Mircea Băsescu a condus-o.
Filip Stan
08 nov. 2019, 08:27
Inginerie financiară marca Mircea Băsescu. Fratele fostului preşedinte devine milionar după ce a băgat în faliment o celebră fabrică

Mircea Băsescu și două companii de-ale sale au de recuperat de la Fattoria suma de 4.413.412,12 lei. Este vorba despre creanțe reglementate de articolul 121, alineat 1, punctul 2, din Legea insolvenței nr. 85/2006, care face referire la distribuirea sumelor realizate în urma lichidării. Astfel, fondurile obținute din vânzarea bunurilor din averea debitorului, grevate, în favoarea creditorilor, de ipoteci, gajuri sau alte garanții reale mobiliare ori drepturi de retenție de orice fel, vor fi distribuite în următoaea ordine: creanțele creditorilor garantați, cuprinzând tot capitalul, dobânzile și penalitățile de orice fel, precum și cheltuielile.

Există trei creditori garantați, care intră în această categorie. Primul este Mircea Băsescu, pe persoană fizică, al doilea este compania familiei Băsescu, de care s-a ocupat nepotul fostului președinte, Dragoș Băsescu, SC Global Business & Investments SA, iar al treilea este o companie controlată de Mircea Băsescu, SM Consult Company SRL, Mircea Băsescu a solicitat înscrierea în tabelul definitiv al creanțelor, ca și creditor garantat, cu sumele de 811.540 de lei, 208.500,5 euro și 10.000 de dolari SUA. Au fost acceptate creanțe, în favoarea lui Mircea Băsescu, potrivit tabelului întocmit pe 5 noiembrie 2019, de 811.540 de lei, 973.834,64 lei și 33.106 lei reprezentând 11,89% din total creanțe ale SC Fattoria Terrantica SRL, scrie jurnalul.ro.

Global Business & Investments SA a solicitat înscrierea în tabelul definitiv al creanțelor cu suma de 259.943 de lei, fiind integral acceptată, reprezentând 1,73 la sută din total creanțe, în timp ce MB Consult Company SRL a solicitat înscrierea în tabelul definitiv al creanțelor cu sumele de 649.665.06 lei și 395.964 dolari SUA, fiind acceptate sumele de 589.982 de lei și 1.78.006.48 de lei, reprezentând 15,81 la sută din total creanțe.

În calitate de manager al Fattoria Terrantica SRL, dat afară de un fost lichidator judiciar, ca urmare a condamnării primite, Mircea Băsescu a solicitat înscrierea sa, ca persoană fizică, la tabelul definitiv al creanțelor inclusiv cu creanțe de natură salarială. Mai exact, cu suma de 341.626 de lei, în condițiile în care totalul creanțelor salariale admise se ridică la 500.176 de lei. Banii de salariu pe care Mircea Băsescu îi revendică reprezintă 2,28 la sută din totalul creanțelor înregistrate ca admise împotriva debitorului SC Fattoria Terrantica SRL.

Mircea Băsescu, atât direct, cât și prin intermediul SC Global Business & Investments SA, SC MB Consult Company SRL și al fiicei sale, Raluca Băsescu, a fost acceptat în tabelul definitiv al creanțelor falimentarei SC Fattoria Terrantica SRL, după cel puțin cinci ani de la declanșarea procedurii de insolvență, cu suma totală de 5.380.477,12 lei. Dintr-un total al creanțelor de 14.992.485.22 de lei. Conform documentului citat, întocmit la data de 5 noiembrie 2019, sumele sunt calculate la o paritate de 4,2979 lei pentru un euro, ceea ce înseamnă că fratele fostului președinte are de recuperat suma de 1.200.000 de euro, bani curați. În procente, familia Băsescu deține 34,41 la sută din totalul creanțelor acceptate la fabrica de împachetat pui din Portul Constanța.

Citeşte mai mult pe jurnalul.

Spynews
Reacția explozivă a Biancăi Drăgușanu, după ce Gabi Bădălău a spus că familia lui nu a fost de acord cu relația lor. De ce s-ar fi temut afaceristul
Bzi.ro
Cătălin Scărlătescu a învins Antena 1! Judecătorii au decis câți bani trebuie să primească
Fanatik.ro
Top alimente din comerț periculoase pe care nu e bine să le consumi. Le găsești în rafturile din față și vei fi tentant să le cumperi: ”Ar trebui să aibă un avertisment”
Capital.ro
Devin proprietari și pe terenuri. S-a dat lege în România. Decizia a venit joi, 27 iunie
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe câmp! Bikini-ul minuscul nu i-a putut acoperi POSTERIORUL apetisant
DailyBusiness
Schimbare uriașă pentru clienții Băncii Transilvania! Iată ce este nou!
Adevarul
Un nou caz de sclavie în Argeş. Imagini cutremurătoare de la ferma unde erau ţinute cele şapte victime | VIDEO
Spynews
Bianca Drăgușanu povestește cum ar fi fost înșelată de Gabi Bădălău! Ar fi vrut să cucerească o cunoștință de-a ei: ”A încercat să o cumpere cu o pereche de adidași și 2.000 euro” / VIDEO
Spynews
Victor Vrînceanu nu ar fi lăsat să se implice în creșterea fiicei sale, Victoria-Venice. Andreea Antonescu i-a deschis două procese fostului iubit: „Face fără acordul meu” / VIDEO
Evz.ro
Soții Dolănescu, tarif de lux la cântări. Cât încasează pentru fiecare spectacol
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Mihaela Borcea, imagini îndrăznețe: și-a etalat bustul generos în costum de baie!
wowbiz.ro
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?
Cancan.ro
Previziunea-șoc a 'noului Nostradamus' pentru 2024. Urmează evenimente apocaliptice: 'Ce-i mai rău abia acum începe'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Betty Salam s-a mutat în casă nouă cu soțul și copilul! Fiica lui Florin Salam are de gând să-și mărească familia? „Îmi doresc din tot sufletul o fetiță”
Capital.ro
UNGURII nu acceptă să renunțe. Lovitura cea mare în Europa: Să fie maghiară
StirileBZI
Se acordă un nou ajutor de la minister! Cine va primi banii
Prosport.ro
GALERIE FOTO. „Devoratoarea de milionari” din Călărași i-a înnebunit pe englezi!
stirilekanald.ro
Și-a ucis fratele! „Trebuie să mai omor pe...”
substantial.ro
Dosar penal deschis după apariția subiectelor de matematică ale Evaluării Naționale din Gorj în spațiul public
MediaFlux
FACTURILE se MAJOREAZĂ cu 20% de la 1 IULIE! Milioane de români, AFECTAȚI DIRECT
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?