Acesta este motivul pentru care pe eticheta sta scris ca pasta de dinti nu trebuie inghitita. Exista chiar si un numar de telefon al centrului pentru intoxicatii la care poti apela in cazul in care inghiti in mod accidental pasta de dinti.
Multe dintre medicamentele de astazi se administreaza pe cale sublinguala, adica trebuie tinute sub limba pentru a se dizolva. Care este motivul, te-ntrebi? Deoarece astfel se absorb in sange mult mai repede.
Majoritatea oamenilor nu cunosc acest lucru si nu-si dau seama cat de daunatoare poate fi pasta de dinti obisnuita din comert.
1. Polietilen glicol este utilizat la fabricarea pastei de dinti conventionale. Este, de asemenea, un material plastic comercial folosit la ambalarea multor produse de uz frecvent.
2. Producatorii de pasta de dinti adauga triclosan in compozitia produsului pentru proprietatile sale antifungice si antibacteriene. De asemenea, triclosanul este folosit la producerea de pesticide si este considerat un pericol pentru anumite specii acvatice.
S-a demonstrat ca aceasta substanta stimuleaza aparitia si progresia cancerului de san, precum si ca afecteaza tonusul muschilor scheletici si cardiaci in studiile clinice.
3. Apa este adesea fluorurata, si aproape toate pastele de dinti din comert contin aceasta neurotoxina. Cele mai multe substante chimice nu reusesc sa penetreze bariera hemato-encefalica, dar fluorura se numara printre acele substante care au aceasta capacitate.
Se crede ca apa fluorurata este un factor cauzator de cancer, iar expunerea prelungita la aceasta substanta poate provoca daune fiziologice substantiale, in special la nivelul sistemului nervos. Aceasta poate afecta, de asemenea, circulatia sangelui in tractul digestiv si poate provoca leziuni celulare hepatice si la nivelul mucoasei bucale.
4. Lauril sulfatul de sodiu este catalogat ca fiind un agent activ de suprafata, fiind folosit pe post de detergent si emulgator. Intra adeseori in compozitia sampoanelor si a produselor pentru igiena corporala zilnica. S-a dovedit ca aceasta substanta favorizeaza progresia cancerului, in special a cancerului de colon.
5. Sorbitolul este un alcool din zahar, de obicei folosit ca inlocuitor al zaharului in majoritatea pastelor de dinti conventionale. Ingerarea acestei substante poate provoca indigestie, flatulenta, balonare, greaţa, si diaree osmotica.
6. Dietanolamina este un emulgator utilizat la fabricarea pastei de dinti pe post de spumant. Dietanolamina poate da peste cap echilibrul hormonal si poate cauza chiar cancer. De asemenea, poate provoca leziuni la nivelul ficatului si rinichilor. Pasta de dinti preparata in casa
Trecerea de la pasta de dinti conventionala la una naturala sau, si mai bine, o pasta preparata chiar de tine, reprezinta un mare pas inainte. Preparandu-ti singur pasta de dinti poti evita expunerea la chimicalele grele si toxice continute de pastele de dinti din comert.
Un alt avantaj al pastei preparate in casa consta in posibilitatea de a economisi bani. In plus, prepararea unei paste de dinti naturale poate fi un prilej bun de a:
• Iti educa copiii asupra beneficiilor produselor naturale pentru igiena orala.
• Delega copiilor tai o sarcina utila de care sa se simta mandri.
• Petrece mai mult timp impreuna cu copiii sau ceilalti membri ai familiei.
Ingrediente necesare:
• 2/3 cana bicarbonat de sodiu
• 1 lingurita sare de mare organica maruntita fin
• 10 picaturi de ulei organic esential de menta sau 1-2 lingurite extract de menta organica
• Apa pentru obtinerea consistentei dorite
Nota: Orice extract organic sau ulei esential poate fi folosit pentru aromatizarea pastei de dinti preparate in casa. Incearca o aroma fructata pentru copii si menta pentru adulti.
Aceasta reteta iti garanteaza peste 150 de ml de pasta de dinti de casa. Odata preparata, pasta trebuie tinuta intr-un recipient de sticla prevazut cu un capac etans. Amesteca impreuna toate ingredientele, cu exceptia apei. Adauga apa treptat in cantitati mici pentru a modifica consistenta pastei in functie de preferintele tale.
Sursa: secretele.com