Clătitele sunt desertul copilăriei și nimic nu te face să te simți mai nostalgic decât aroma pe care o aveau când le găteau bunicile sau mama ta.
Erau fine, pufoase și aveau o aromă unică. Rețeta s-a schimbat de multe ori de atunci, însă regulile au rămas aceleași!
Cine nu adoră clătitele? Nu există persoană care să nu fii încercat măcar o dată în viață acest desert.
Preparat într-o mulțime de forme și după o mulțime de rețete, care mai de care mai apetisante, clătitele reprezintă un desert extrem de cunoscut în diferite colțuri ale lumii.
Servite la micul dejun sau chiar pe post de gustare, americane sau proteice, clătitele fac pe oricine să zâmbească!
Subțiri, moi, ușor aerate, dulci, clătitele pot fi completate cu gemul sau dulceața preferată, chiar și cu cremă de ciocolată, posibilitățile sunt numeroase.
Chiar dacă la prima vedere nu sunt deloc greu de preparat, în realitate, de fapt, poți greși foarte ușor compoziția.â
Astfel, primul pas spre reușită este făina. Secretul pe care trebuie să îl știe orice gospodină este că acest ingredient trebuie cernut bine de a-l turna în bol, potrivit SavoruriUrbane.ro.
Mai apoi, se formează un mic crater în centrul ei și acolo se încorporează restul ingredientelor, treptat, în timp ce amestecăm energic, și astfel nu vei mai avea probleme cu cocoloașele.
La fel de important este să știm ce să nu adăugăm niciodată în aluatul de clătite dacă a ieșit prea gros, adică, lapte! Acest ingredient îl va face lipicios și își va pierde textura. Poți, de exemplu, să pui un pahar de apă minerală și cu siguranță vor fi mai bune!