Ingredientul pe care trebuie să-l adaugi în bulion pentru a evita fermentarea. Trucul cunoscut de gospodinele italiene

Prepararea bulionului de roșii reprezintă o tradiție adânc înrădăcinată în cultura italiană, transmisă din generație în generație.
Alina Costache
25 feb. 2025, 16:45
Ingredientul pe care trebuie să-l adaugi în bulion pentru a evita fermentarea. Trucul cunoscut de gospodinele italiene

Prepararea bulionului de roșii reprezintă o tradiție adânc înrădăcinată în cultura italiană, transmisă din generație în generație. Unul dintre secretele bine păstrate de femeile în vârstă din Italia pentru a preveni fermentarea bulionului constă în adăugarea unui ingredient special, și anume frunzele de busuioc proaspăt.

Citește și: Reţetă de bulion de la bunica Margareta. Trucul secret ce te ajută ca bulionul să nu mai facă floare

Busuiocul este o plantă aromatică regăsită în bucătăria mediterneană, cunoscută nu doar pentru aroma sa distinctă, ci și pentru proprietățile sale antimicrobiene și antioxidante. Astfel, adăugarea frunzelor de busuioc în bulionul de roșii contribuie la inhibarea dezvoltării bacteriilor și a drojdiilor, dar și la îmbunătățirea aromei și gustului.

Ce trebuie să adaugi în bulion pentru a evita fermentarea

Bucătăria românească este cunoscută pentru preparatele sale delicioase, dar și pentru tehnicile tradiționale ce asigură calitatea produselor de sezon. Printre acestea, bulionul ocupă un loc special, reprezentând un ingredient esențial în multe rețete. Însă, penru prepararea unui bulion perfect, avem nevoie de busuioc. Acesta este un ingredient esențial, fiind des folosit în bucătăria italiană. Iată cum trebuie să procedezi:

  • Primul pas este selectarea roșiilor. Specialiștii recomandă alegerea roșiilor bine coapte și sănătoase, fără semne de deteriorare. Calitatea acestora influențează direct gustul și durata de conservare a bulionului.
  • Spălarea și pregătirea roșiilor este un alt pas important. Acestea trebuie clătite sub jet de apă rece, după care se îndepărtează cotoarele și se taie în bucăți mici.
  • Gătirea roșiilor. Roșiile se pun într-o oală mare și se fierb la foc mediu până când se înmoaie și își eliberează sucul, amestecând ocazional pentru a preveni lipirea.
  • Pasarea și strecurarea. După ce roșiile s-au înmuiat, se pasează folosind un blender sau o sită pentru a obține o consistență omogenă. Apoi, amestecul se strecoară pentru a îndepărta semințele și cojile.
  • Adăugarea busuiocului. În timp ce bulionul fierbe, se adaugă câteva frunze de busuioc proaspăt. Cantitatea poate varia în funcție de preferințele personale, dar, în general, 5-10 frunze la un litru de bulion sunt suficiente.
  • Fierberea suplimentară. Bulionul mai trebuie fiert timp de 10-15 minute după adăugarea busuiocului. Astfel, uleiurile esențiale se vor infuza în lichid.
  • Îmbutelierea și sterilizarea. Bulionul fierbinte se pune în borcane sau sticle sterilizate, lăsând un mic spațiu la gură. Recipientele se închid ermetic și se sterilizează prin fierbere într-o oală cu apă timp de 20-30 de minute. Acest proces asigură distrugerea evetualelor microorganisme rămase și previne fermentarea.

Citește și: Secretul bunicilor iscusite pentru bulionul de casă perfect! Cum poți să te bucuri de o aromă perfectă și o textură ideală

 

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu plâng la mormânt străin!”
Fanatik.ro
Obiceiul sănătos recomandat persoanelor care au peste 50 de ani. Ce e bine să facă în fiecare zi
Capital.ro
Răsturnare de situație în cazul Elodia Ghinescu. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu fosta avocată: Vă dau în scris
Playtech.ro
Meteorologii Accuweather au schimbat prognoza. Val de frig în România. Unde lovesc furtunile și vijeliile
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Personalitățile pe care românii le-ar vrea președinte, dar nu sunt pe buletinul de vot. „Clasa politică e imaginea societății”
wowbiz.ro
Fostul iubit al Danielei Crudu a fost declarat mort! Detalii halucinante
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Cât de aproape un un război mondial. Cheltuieli uriașe pentru apărare
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Prietena Soranei Cîrstea, divorțată de o vedetă TV! Pentru ea a părăsit-o milionarul pe Ana
kanald.ro
Cine este românul care a lucrat la mormântul Papei Francisc din Bazilica Santa Maria Maggiore. Acesta este singurul străin din echipă
Cancan.ro
Klaus Iohannis nu mai arată așa cum îl știai. Cum s-a schimbat fostul președinte, după ce a demisionat
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Marele actor s-a stins. A fost o legendă. A făcut milioane de oameni să râdă. Drum lin!
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Simona Halep, în costum de baie şi cămaşă transparentă! Cât costă geanta Marni de plajă
stirilekanald.ro
Ce s-a întâmplat cu Bogdan înainte de a fi înghițit de apele Dunării? Bărbatul care îl însoțea la pescuit face declarații cutremurătoare: „A început să țipe, să urle”
Vreme severă în România: vijelii, grindină și temperaturi scăzute în următoarele zile
MediaFlux
Donald Trump Jr. sosește luni la București. Este a treia oprire în turneul din Europa de Est
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Planta care atrage iubirea în viața noastră. Floarea fericirii feminine nu ar trebui să lipsească din casele noastre