Ingredientul secret din salata de boeuf. Greşeala pe care o fac multe gospodine

Salata de boeuf este preparatul nelipsit de pe mesele românilor de sărbători. Acest preparat a apărut încă din anul 1860, însă de-a lungul timpului a suferit mai multe modificări. Iată care este însă rețeta originală pentru salata de boeuf.
Alina Costache
22 dec. 2021, 22:20
Ingredientul secret din salata de boeuf. Greşeala pe care o fac multe gospodine

Bucătarul belgian Lucien Olivier a pregătit pentru prima oară salata de boeuf în anul 1860, iar la acel moment preparatul se numea salata de gibier. Rețeta origianlă de salată de boeuf conținea printre ingredientele de bază carne de vânat, raci, dar și mazăre, ingrediente care de-a lungul anilor s-au pierdut, scrie retetesivedete.ro. 

Astfel, din anul 1905, rețeta de salată de boeuf s-a modificat constant, iar ingredientele secrete care o făceau atât de specială au început să lipsească. În Europa, marii bucătari au înlocuit racii și vânatul cu carne de vită sau de pui, pe când în alte părți, rețeta se bazează doar pe legume.

Greşeala majoră pe care o fac toate gospodinele atunci când prepară salata boeuf
În România, cea mai des folosită rețetă pentru salata de boeuf are la bază carne de vită. Mai exact, românii folosesc următoarele ingrediente pentru salata de boeuf: 700 g rasol de vită, 1 kg de cartofi, 500 g morcovi, 200 g mazăre, 300 g murături (castraveți, gogoșari etc), 250 g maioneză, 1 lingură cu muștar, zeamă de lămâie, după gust, sare, piper.

Rețeta de salată de boeuf pe care o pregătesc românii
În ceea ce privește modul de preparare, acesta nu diferă foarte mult de cel al rețetei originale, ordinea preparării ingredientelor fiind smilară. Prima oară se taie carnea în bucăți mici și se pune la fiert, apoi se adaugă morcovii și cartofii în coajă.

Legumele se scot mai repede de la fiert decât carnea, apoi până în momentul în care carnea va fi gata, se curăță cartofii de coajă și se taie și ei în cubulețe mici. Același lucru se face și în cazul morcovilor și al castraveților murați.

Toate ingredientele se amestecă apoi bine, cu maioneză, iar la final, salata de boeuf se decorează cu  gogoșari, castraveți, albuș de ou și maioneză.

Mâncarea de la KFC, nelipsită pe masa de Crăciun a japonezilor. Cum a ajuns lanțul de restaurante fast-food să devină o tradiție în Țara Soarelui Răsare
Un lucru important de menționat se referă la castraveții murați, care dacă nu sunt adăugați corect, pot strica întreaga salată. Aceștia trebuie să fie storși foarte bine înainte de a fi amestecați cu restul ingredientelor. Totodată, gogoșarii trebuie lăsați și ei la scurs, sau se poate folosi un tifon pentru a-i presa și pentru a elimina toată zeama.

În cazul maionezei, se recomandă să fie folosit muștar dulce, în cazul în care maioneza este preparată în casă, așa cum ar fi și indicat.

Rețetă pentru o delicioasă salată boeuf 

Pentru a obține o salată boeuf delicioasă, recomandăm utilizarea următoarei rețete:

  • un kilogram de cartofi;
    jumătate de kilogram de morcovi;
    400 de grame de castraveți și gogoșari murați;
    450 de grame de carne de vită;
    maioneză;
    muștar;
    sare şi piper după gust.

Mai întâi, trebuie să punem carnea la fiert, împreună cu morcovii şi cartofii. Simultan, ne putem ocupa de pregătitul murăturilor. Gogoșarii trebuie tocați mărunt iar castraveții trebuie murați, înainte de a fi puși la scurs într-o sită. După ce morcovii, cartofii și carnea s-au fiert, trebuie lăsate puțin la fiert, înainte de a fi tocate în cubulețe mici. Toate ingredientele trebuie așezate într-un vas suficient de mare, pentru a putea fi amestecate bine.

Maioneza trebuie pusă peste legume, pentru a se lega și amesteca bine. Sarea și piperul pot fi adăugate după gust. La final, trebuie adăugată și o linguriță de muștar. Să nu uităm de faptul că salata boeuf poate fi ornată cu gogoşari si castraveţi.

Greșeala pe care o facem atunci când pregătim salata boeuf

De multe ori se întâmplă ca rezultatul final să fie prea sărat sau acru. Din acest motiv, trebuie să fim atenți la câteva detalii, precum amestecatul ingredientelor imediat după ce sunt tocate. Acest lucru nu este deloc recomandat.

De asemenea, murăturile trebuie scurse bine înainte de a fi introduse în compoziţia preparatului. După ce sunt tocate, este recomandat ca acestea să fie puse la scurs într-o sită. Astfel, va fi eliminat orice exces de zeamă iar salata boeuf nu va ieși prea acră, zemoasă sau sărată.

Totodată, legumele trebuie folosite în proporții variabile iar maioneza nu trebuie folosită în cantități mari. În caz contrar, salata boeuf ar putea fi prea grețoasă. Maioneza trebuie pusă astfel încât să se lege compoziția. Mai mult, este recomandată carnea de vită, fiind un ingredient tradițional pentru această rețetă.

Morcovii și cartofii fierți sunt foarte importanți la rândul lor. Aceștia ar trebui tăiați cubulețe și nu trebuie dați prin răzătoare, precum se obișnuiește în ziua de astăzi. Răzătoarea trebuie evitată deoarece legumele îşi pierd din consistență și pot căpăta o textură gumată.

DailyBusiness
Concluzii despre aderarea DEPLINĂ la Schengen, după reuniunea JAI! România și Bulgaria, în pragul decizional!
Spynews
Daiana de la Mireasa, sezonul 7, imagine emoționantă cu burtica de graviduță. Când urmează să nască soția lui Dani / FOTO 
Bzi.ro
Mario Fresh a rupt tăcerea după despărțirea de Alexia Eram! Cum a comentat artistul separarea
Fanatik.ro
Cum scapi de musculițele mici și negre din bucătărie. Soluția banală care are un efect instant
Capital.ro
Românii care trebuie să schimbe buletinul! Legea spune clar: Este obligatoriu
Playtech.ro
Rafa Nadal SE RETRAGE din tenis. Campionul tocmai a făcut anunțul
DailyBusiness
Candidaturile la PREZIDENȚIALE. BEC a validat 10 candidaţi din partea partidelor şi patru independenţi
Adevarul
Ceremonie în stil sovietic la Kremlin. Gesturi ”tandre” între Putin și Lukașenko, ironizate pe internet
wowbiz.ro
Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”
Spynews
Steliano Filip a devenit tată pentru a doua oară! Soția fotbalistului a adus pe lume o fetiță / FOTO
Spynews
Ce face Irisha, după ce relația ei de iubire cu un bărbat însurat a fost făcută publică. Artista își ține viața personală privată, dar câteva detalii au ieșit la iveală | FOTO
Evz.ro
Așteptarea ia sfârșit. 1 noiembrie vine cu mai mulți bani pentru acești pensionari
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe acre le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume adoră să ia palme de la alte domnișoare
kanald.ro
Un nou cutremur în România! Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit
Cancan.ro
Nicoleta Ștefan, o asistentă din Slatina, a murit într-un accident rutier cumplit alături de soțul ei 😢
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Plata în numerar. Interzis pentru românii care folosesc bani cash. Te arestează preventiv
StirileBZI
Se dă un nou ajutor de la stat pentru mii de persoane! Ministerul Muncii a făcut anunțul
Prosport.ro
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare interzisă cu un bărbat de 61 de ani
stirilekanald.ro
Adevăratul motiv al crimei șoferului de ride-sharing! Iubita criminalului a spus tot ce s-a întâmplat înainte de nenorocire
substantial.ro
Jurnalista ucraineană Viktoria Roshchyna a murit în captivitate în Rusia
MediaFlux
REGULI noi pentru PENSIONARI. ACTELE trebuie DUSE la Casa de Pensii
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Nani mic în mașina IPJ Vrancea: săracii, trebuie să fi fost epuizați…