Îngrijirea muşcatelor greşeli. Plantate în lunile aprilie-mai, mușcatele înfloresc vara, începând din iunie, iar înflorirea lor durează atâta timp cât temperaturile nu sunt prea scăzute.
Îngrijirea muşcatelor: cele mai mari greşeli din cauza cărora nu înfloresc
Redăm în cele ce urmează lista celor mai frecvente 15 greşeli din cauza cărora muşcata nu înfloreşte:
- Nu le uzi suficient: muşcatele trebuie udate o dată sau de două ori pe săptămână. Asigură-te că pământul este întotdeauna umed.
- Nu goleşti farfuria de apă. Dacă apa stagnează în farfuria pe care o ţii sub ghiveci există riscul de a se forma mucegai. Această farfurie trebuie permanent golită.
- Nu foloseşti îngrășământ. Muşcata are nevoie de un îngrăşământ lichid special diluat în apă de irigare. Începând din mai până în septembrie, aplică acest îngrăşământ o dată la 15 zile.
- Nu le mai îngrijeşti corespunzător începând din iarnă. La sfârșitul toamnei, taie plantele la o înălțime de 12 cm, replantează-le, apoi du-le într-un loc rece, de preferat o seră.
- Nu le planta în acelaşi loc cu alte specii de flori. Muşcatele înfloresc cel mai bine atunci când pământul este puţin uscat. Așadar, atunci când sunt în ghivece, combină-le cu plante care au aceeaşi nevoie de apă, precum verbină, iarbă grasă sau fuchsia.
- Nu le lăsa afară când temperaturile sunt de îngheţ. Cel mai bine este să le ţii în casă cam până în luna aprilie.
- Nu le cureţi regulat florile şi frunzele uscate.
- Neglijezi tulpinile. Taie regulat capetele tulpinilor pentru a facilita circulația aerului.
- Nu le ţii la lumină. Adesea, în sezonul rece, atunci când aducem muşcatele în casă, locul în care le aşezăm nu este luminat suficient.
- Le privezi de soare. Mușcatele necesită soare maxim. Căldura și lumina favorizează reînflorirea.
- Nu laşi spaţiu suficient între ghivecele cu muşcate. Încearcă să respectați un spațiu de cel puțin 30 cm între ghivece.
- Nu au suficient aer. Dacă mușcatele nu au aer și lumină, se pot îmbolnăvi rapid și pot dezvolta ciuperci. Aerisirea bună, udarea moderată și lumina ajută la prevenirea acestor boli.
- Nu lăsa jardinierele goale pe timpul iernii după ce ai dus muşcatele în casă. Plantează în locul lor panseluțe, flori de nu-mă-uita, margarete.
- Le ţii în prea mult soare. Mușcatele iubesc soarele, doar să nu fie prea puternic, caz în care se ofilesc foarte repede.
- Nu îi protejezi solul în mod corespunzător. Ca muşcatele să înflorească frumos, solul trebuie să fie protejat cu un strat de mulci (un start de materie organică cum ar fi paie, frunze, resturi vegetale, rumeguș). Rolul acestuia este acela de a menţine umezeală şi de a preveni îngheţarea rădăcinilor.
Citeste si Folosiți drojdia pentru pământul de la flori. E cel mai eficient îngrășământ natural și așa ajuți plantele să crească frumos