„Generaţia tânără este o generaţie hiperconectată care nu înţelege cum ar putea să facă ceva fără calculator. Una dintre problemele grave generate de utilizarea internetului este faptul că aceşti tineri nu agreează lucrul în echipă. Echipa lor este în reţea. Nu mai au contact cu oamenii. În plus, din cauza SMS-urilor date în număr mare, mulţi tineri ajung la ortoped cu deformări ale degetelor. Sunt tineri care trimit între 800 şi 1000 de SMS-uri pe zi„, a declarat Florian Tudose, şeful clinicii de psihiatrie la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB).
Potrivit medicului, în SUA, ADHD-ul a ajuns să afecteze 11% dintre adolescenţi.
Citeşte şi Ai un copil agitat? Află ce ar trebui să ştii despre ADHD
„Utilizarea precoce a calculatorului poate duce la un vârf al acestei afecţini în adolescenţă„, a mai spus Tudose la dezbaterea cu tema „Tineretul şi sănătatea mintală. Sănătatea mintală contează”, organizată, marţi, la Spitalul de Psihiatrie Titan, cu sprijinul Asociaţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti şi Primăria Capitalei.
Medicul a spus că memoria electronică nu educă, ci informează.
„Este o diferenţă între educaţie şi informaţie. Educaţia este întotdeauna o informaţie structurată, are o scară de valori la care se referă. Când navighezi pe internet nu te educi, te informezi„, a continuat Florin Tudose.
Florian Tudose a arătat că utilizatorul reţelelor electronice de comunicare este obligat la o oarecare imobilitate, ceea ce face ca o energie fizică să se acumuleze şi să nu se mai descarce. Această energie se poate transforma în anxietate, dar şi în agresivitate.
Citeşte şi Riscul de a dezvolta ADHD este mai mic în rândul copiilor care locuiesc în zone însorite