Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism anunţă că, sâmbătă dimineaţă, Institutul Naţional de Medicină Legală ”Mina Minovici” a înaintat DIICOT constatările preliminare ale expertizei genetice judiciare, potrivit cărora au fost expertizate de către Institutul Naţional de Medicină Legală o parte dintre probele ridicate cu ocazia cercetării la faţa locului efectuată la zona de lizieră de pădure, respectiv fragmente osoase de natură umană.
„Având în vedere starea de calcinare excesivă a acestora, ca urmare a acţiunii factorilor fizico – chimici la care a fost supus materialul biologic osos, nu s-a putut evidenţia niciun profil ADN”, arată DIICOT.
Reprezentanţii Direcţiei precizează că, prin adresa emisă astăzi, procurorii DIICOT-Structura Centrală au reiterat Institutului Naţional de Medicină Legală ”Mina Minovici” dispoziţia de efectuare în continuare, în regim de urgenţă, a expertizei genetice judiciare asupra întregului material probator, inclusiv asupra dinţilor şi a altor mijloace materiale de probă găsite cu ocazia cercetării la faţa locului.
Anterior, raportul preliminar de expertiză medico-legală antropologică a arătat că fragmentele osoase examinate, care au fost găsite la liziera pădurii, provin de la o persoană de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani şi sunt altele decât cele descoperite la locuinţa lui Gheorghe Dincă, despre care s-a confirmat că sunt rămăşiţele Alexandrei Măceşanu.
Prin adresa din 13 august, Institutul Naţional de Medicină Legală ”Mina Minovici” a înaintat către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism raportul de expertiză medico-legală antropologică asupra fragmentelor osoase găsite cu ocazia conducerii în teren a inculpatului Dincă Gheorghe la 5 august, în zona de lizieră de pădure, amplasată pe terenul Staţiunii de cercetare şi dezvoltare agricolă Caracal, indicate de către inculpat ca aparţinând victimei majore, anunţa, miercuri, DIICOT.
„Din analiza raportului preliminar de expertiză medico-legală antropologică rezultă că fragmentele osoase examinate provin de la o persoană de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani şi că sunt altele decât cele ce s-au individualizat anatomic printre resturile scheletale descoperite în urma percheziţiei domiciliare efectuate la data de 27.07.2019 la locuinţa inculpatului Dincă Gheorghe”, preciza DIICOT.
DIICOT preciza, în 6 august, că în cenuşa găsită la liziera de pe traseul Călăraşi-Bucureşti, loc indicat de inculpatul Gheorghe Dincă, au fost identificate fragmente osoase şi dinţi care, potrivit medicilor legişti, ar fi de natură umană.
Purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime, declara, în 5 august, că anchetatorii au găsit, în pădurea de lângă Caracal, fragmente osoase arse şi cenunşă, care erau într-un sac şi care vor fi analizate. Potrivit acesteia, Gheorghe Dincă susţine că a ucis-o pe Luiza Melencu în ziua răpirii şi că rămăşiţele îi aparţin acesteia.
UPDATE: Potrivit unor surse România TV, INML a terminat de analizat fragmentele osoase găsite în liziera indicată de Gheorghe Dincă, iar rezultatele au fost trimise către DIICOT şi Ministerul Sănătăţii. Potrivit surselor menţionate, instituţiile abilitate vor prezenta public rezultatul analizelor efectuate asupra probelor ADN respective.
Expertiza medico-legală făcută de Institutul Național de Medicină Legală arată că fragmentele de oase îngropate de Gheorghe Dincă în liziera de lângă Caracal aparțin unei tinere cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani, alta decât Alexandra Măceșeanu. Potrivit unor surse România TV, a fost găsit un femur aproape întreg, motiv pentru care medicii legişti vor putea afla mai multe lucruri despre victimă.
Citeşte şi: Fiica lui Gheorghe Dincă, declaraţii halucinante. „Dacă e adevărat ceea ce a făcut…”
„Institutul Național de Medicină Legală ”Mina Minovici” a înaintat către Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism raportul de expertiză medico-legală antropologică asupra fragmentelor osoase găsite cu ocazia conducerii în teren a inculpatului Dincă Gheorghe la data de 05.08.2019 în zona de lizieră de pădure, amplasată pe terenul Stațiunii de cercetare și dezvoltare agricolă Caracal, indicate de către inculpat ca aparținând victimei majore.
Din analiza raportului preliminar de expertiză medico-legală antropologică rezultă că fragmentele osoase examinate provin de la o persoană de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani și că sunt altele decât cele ce s-au individualizat anatomic printre resturile scheletale descoperite în urma percheziției domiciliare efectuate la data de 27.07.2019 la locuința inculpatului Dincă Gheorghe„, se arată într-un comunicat DIICOT.