Durere fără margini la înmormântarea lui Ion Dichiseanu. Sicriul cu trupul regretatului actor a fost purtat pe umeri de garda militară, atunci când a fost scos din capela Cimitirului Bellu, în jurul orei 13:30, în aplauzele oamenilor care l-au îndrăgit pe artist.
Împietrită de durere, Simona Florescu a fost cea care a condus cortegiul funerar.
Zeci de oameni au umplut până la refuz aleea artiştilor din Cimitirul Bellu, unde a fost înmormântat regretatul Ion Dichiseanu.
Gigi Becali s-a numărat printre zecile de oameni care au ţinut să participe la înmormântarea regretatului Ion Dichiseanu.
Patronul echipei FCSB a ţinut să fie alături de familia maestrului.
„Cerul, mântuirea. Mântuirea! Asta e important. Să îl ierte Dumnezeu. Să-i dea cerul!, a spus latifundiarul.
Alături de Gigi Becali, persoane publice, precum Monica Anghel, Ilie Năstase sau Marius Lăcătuş, au ţinut să fie alături de familia îndoliată.
Corul Patriarhiei a cântat la slujba oficiată în memoria respectatului actor. Printre zecile de admiratori, au venit şi persoane publice pentru a aduce un ultim omagiu lui Ion Dichiseanu.
„După ce s-a întâmplat cu soţia mea, Cornelia Catanga mi-a lăsat în suflet o durere ce nu se poate descrie în cuvinte. Ne mor valorile. Maestrul Ion Dichiseanu a fost o stea de primă mărime în constelaţia teatrului şi filmului românesc. A fost un om cu o frumuseţe interioară rar întâlnită şi cu o eleganţă fenomenală”, a declarat Aurel Pădureanu, soţul regretatei cântăreţe Cornelia Catanga.
Zeci de coroane de flori au fost depuse la intrarea în capela din cimitirul Bellu, unde are loc înmormântarea lui Ion Dichiseanu.
Primarul general Nicuşor Dan se numără printre cei care au trimis o coroană, în semn de respect faţă de regretatul artist.
Artistul va fi în înmormântat pe artiştilor din Cimitirul Bellu. Îşi va duce somnul alături de Ionela Prodan, fiindcă acolo are locul de veci.
Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului a ajuns în jurul orei 11:40, la cimitirul Bellu. Ion Dichiseanu a fost aplaudat îndelung de admiratorii, rudele şi prietenii care au venit să-l conducă pe ultimul drum.
Sicriul cu trupul actorului, acoperit cu steagul României, a fost depus încă de vineri în foaierul Teatrului Nottara, unde va rămâne până sâmbătă, la ora 10,00.
Maşina mortuară cu care a fost adus trupul neînsufleţit a fost condusă de o femeie. Aceasta a fost una dintre dorinţele lui Ion Dichiseanu, notează Agerpres.
„A fost dorința familiei ca maestrul Ion Dichiseanu să fie condus pe ultimul drum e o femeie. El iubea frumosul cum iubește și albul. A fost dorinta lui. Iubea albul. Familia era fericită când îl vedea în alb. Când l-am îmbrăcat, era absolut superb. Maestrul nu a plecat de lângă noi. Nu există cuvinte. Toată națiunea e devastată de vestea asta”, a spus femeia care a condus maşina mortuară cu sicriul lui Ion Dichiseanu.
Citeşte şi: Oana Roman copleșită de durere după moartea lui Ion Dichiseanu. „Unii oameni mie mi se par nemuritori”
În foaierul Teatrului Nottara au fost prezente fosta soţie a actorului Simona Florescu, fiica acestuia, Ioana, şi nepoata.
Zeci de admiratori ai marelui actor au venit la Teatrul Nottara pentru a-i aduce un ultim omagiu. Printre aceştia s-au numărat actorii Valentin Teodosiu, Eugen Cristea, Tudorel Filimon, Răzvan Bănică, fosta gimnastă Sandra Izbaşa, cântăreţul Paul Surugiu – Fuego.
Ion Dichiseanu a murit joi la Spitalul Floreasca. Actorul va fi înmormântat cu onoruri militare.
Ion Dichiseanu s-a născut pe 20 octombrie 1933 în Adjud. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, Facultatea de Teatru din București în 1959.
Fiind student la Politehnică a fost îndrumat spre actorie de către nepoata lui George Vraca. După absolvire, a plecat cu toată promoția la Teatrul din Botoșani.
Este cunoscut datorită activității sale artistice în cadrul Teatrului Nottara, precum și pentru numeroasele roluri care l-au consacrat în cinematografie, teatru de televiziune și teatru radiofonic.
A primit Premiul ACIN pentru rolul din filmul „Clipa” (1979) și a fost decorat cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler (30 mai 2002), alături de alți actori, „pentru prestigioasa carieră artistică și talentul deosebit prin care au dat viață personajelor interpretate în filme, dar și pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc”.
Ion Dichiseanu a fost ales Cetățean de Onoare al orașului Adjud, orașul său natal.
Totodată, în anul 2019 a fost decorat de președintele României, Klaus Iohannis cu Ordinul Serviciul Credincios în grad de ofițer.
Citeşte şi: Adio, maestre! După Ion Dichiseanu, ne-a mai părăsit un actor