Inovația și noile tehnologii, pilonii schimbării pentru 1 miliard de fumători

Cea mai bună modalitate prin care fumătorii adulți pot reduce riscul de a dezvolta afecțiuni asociate fumatului este să renunțe la țigări. Pentru cei care nu reușesc, trecerea la un produs care încălzește tutunul în loc să îl ardă reprezintă o alegere cu riscuri reduse. Iar această alegere se bazează pe încredere în date, studii și știință.
Alina Costache
30 mai 2023, 08:51
Inovația și noile tehnologii, pilonii schimbării pentru 1 miliard de fumători

La Philip Morris, dezvoltarea produselor fără fum se face în centrul de cercetare științifică The Cube, din Neuchatel, care reunește specialiști și cercetători din numeroase domenii, ce lucrează pentru a facilita conștientizarea și înțelegerea reducerii riscurilor legate de tutun, precum și a ceea ce poate însemna aceasta pentru sănătatea publică. De la medici epidemiologi ori ingineri, până la specialiști în chip-uri și baterii, toți susțin știința care stă la baza produselor fără fum alese de milioane de fumători din întreaga lume, deciși să facă o schimbare în viața lor.

„Știința este în mijlocul a tot ceea ce facem! Folosim știința pentru a identifica ce provoacă daune. Folosim știința pentru a găsi modalități de a minimiza sau elimina o parte din ceea ce provoacă răul. Apoi, folosim știința pentru a evalua produsele și a înțelege daunele care au rămas sau eliminarea daunelor din produse. Și apoi folosim știința acum pentru a înțelege ce înseamnă aceasta pentru populație în ansamblu și pentru consumatorul individual care trece la aceste produse.”, a declarat GIZELLE BAKER, VP Global Scientific Engagement Philip Morris International.

Prin arderea tutunului se eliberează niveluri ridicate de substanțe chimice dăunătoare în fum. Mulți oameni consideră că problema este nicotina, dar aceasta, deși creează dependență și nu este lipsită de riscuri, nu reprezintă principala cauză a bolilor asociate fumatului. Este un fapt demonstrat de-a lungul timpului și recunoscut acum de oamenii de știință și experții în sănătate publică din întreaga lume.

„Când aprinzi o țigară, dai foc la tutun și emite un fum pe care oamenii îl inhalează în plămâni în fiecare zi. Prin urmare, există peste 6000 de substanțe chimice care au fost identificate în fum, dintre care 100 sunt corelate cu boli asociate fumatului. Prin eliminarea arderii, putem elimina în totalitate multe dintre aceste substanțe chimice sau o parte substanțială a acestora. În medie, vorbim despre niveluri mai scăzute, cu 90% până la 95%, ale substanțelor toxice asociate bolilor legate de fumat decât în țigări. Pentru mine este important și relevant ca un consumator să înțeleagă ce pune în corpul său și cât de mare este diferența cu adevărat.”, a mai declarat GIZELLE BAKER, VP Global Scientific Engagement Philip Morris International.

 

Orice fum este un aerosol, dar nu toți aerosolii sunt fum

Cercetătorii PMI efectuează, de asemenea, studii științifice ample și riguroase pentru a evalua și posibilele efecte negative ale trecerii la produsele fără fum pe care le dezvoltă utilizatorii în comparație cu continuarea fumatului. Cercetarea este inspirată de practicile industriei farmaceutice și este în conformitate cu îndrumările FDA pentru aplicațiile produselor din tutun cu risc modificat (MRTP). Include cercetări de laborator, studii clinice și non-clinice despre trecerea de la țigări la produse fără fum și cercetări pentru a înțelege beneficiile potențiale ale produselor fără fum pentru sănătatea publică.

„Studiile arată că aceste produse nu ard absolut deloc tutunul și că eliminarea arderii reduce marea majoritate a compușilor toxici din fum. Și ceea ce vedem este că atunci când fumătorii adulți trec la aceste produse, expunerea lor la compuși nocivi, despre care se știe că provoacă boli legate de fumat, este foarte asemănătoare cu cea a cuiva care renunță de tot la fumat. Cel mai bine este să renunți complet, dar cu aceste produse obții beneficii pentru sănătate aproape similare cu renunțarea completă. Iar pentru un fumător adult care altfel ar continua să fumeze, este mai bine să treacă la aceste produse decât să continue să fumeze țigări.”, spune GIZELLE BAKER, VP Global Scientific Engagement Philip Morris International.

Specialiștii în sănătate publică de pe toate continentele dau ca exemplu de politică eficientă în reducerea efectelor asociate fumatului situația Suediei. Modelul suedez pentru reducerea fumatului și a efectelor nocive ale acestuia este o realizare remarcabilă și a contribuit la prevenirea bolilor legate de tutun și a deceselor premature a mii de fumători adulți suedezi în fiecare an. Este un model de control al tutunului pe care Suedia îl poate exporta cu mândrie, iar principiile sale ar trebui replicate în alte țări, pentru a ajuta la prevenirea și controlul bolilor legate de tutun și a morții premature.

„Cred că dovada în Suedia este că atunci când sunt disponibile produse mai puțin dăunătoare pentru oameni și oamenii au acces la ele, acestea pot produce schimbarea. Cred că atunci când devine neclar și oamenii nu știu ce este disponibil, primesc informații greșite despre asta, indiferent dacă este același lucru sau diferit de țigările, tranziția se încetinește cu adevărat. Cred că în Suedia schimbarea s-a produs prin decizia consumatorilor și asta înseamnă că același lucru se poate întâmpla oriunde, cu informațiile potrivite și produsele potrivite.”, a mai declarat GIZELLE BAKER, VP Global Scientific Engagement Philip Morris International.

DailyBusiness
Senatul a dat undă verde. Medicamentele care DEVIN droguri periculoase
Spynews
10 sfaturi pentru părinți pentru a crește un copil inteligent. De ce este bine să le citești povești celor mici
Bzi.ro
Dana Budeanu a „sărăcit-o“ pe Andra! „Mi s-au înmuiat picioarele!”
Fanatik.ro
Floarea pe care e bine să o plantezi în luna noiembrie. Are culori superbe, un parfum unic, iar până la primăvară se va dezvolta perfect
Capital.ro
Mama lui Cristian Cioacă spune adevărul după 17 ani. Unde se află Elodia
Playtech.ro
Care este numele complet al lui Klaus Iohannis. Cum îl cheamă de fapt în buletin pe președintele României
DailyBusiness
Programul Family Start oferă cel mai avantajos credit de pe piață
Adevarul
Autostrada cu tuneluri, de zece ori mai scumpă decât ar fi fost în anii 2000. Urșii nevăzuți, „vinovați” de soarta autostrăzii
wowbiz.ro
Elodia trăiește?! Mama lui Cristian Cioacă șochează! Unde ar fi nora ei, de fapt?!
Spynews
Ce pensie are Saveta Bogdan! Artista de muzică populară încasează puțin peste veniturile medii din România: ”Cu ce mai cânt, mă descurc”
Spynews
Un fotbalist a murit pe teren, după ce a fost lovit de un fulger! Alți cinci jucători au fost grav răniți. Tragedia a fost filmată | VIDEO
Evz.ro
Gafa făcută de Ștefan Bănică Jr. Fiul său l-a taxat
Ego.ro
După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor
Prosport.ro
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
kanald.ro
Se dau tichete sociale de Crăciun 2024! Despre ce sumă este vorba și cine sunt beneficiarii
Cancan.ro
A aflat că soția îl înșală, chiar în timpul filmărilor Asia Express: `Vreau să divorțez`
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Toți proprietarii de mașini trebuie să declare la primărie. Este obligatoriu în România
StirileBZI
Vârsta la care trebuie să renunți la permisul de conducere! Legea se aplică în toată România
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu Eugenie Bouchard. Cum a putut să apară îmbrăcată, mai mult dezbrăcată
stirilekanald.ro
Cine sunt cele patru victime decedate în accidentul de pe DN15. Cele două familii erau cunoscute în Târgu Mureș
substantial.ro
Serviciile americane acuză Rusia de dezinformare în statele-cheie pentru alegerile prezidențiale
MediaFlux
RĂSTURNARE TOTALĂ în ALEGERILE din SUA! CUTREMUR în ZIUA VOTULUI american
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Ironia sorții. O comună din România are drumuri de pământ, dar piste de biciclete asfaltate