Poliția din Nürnberg a desfășurat o operațiune de amploare pentru a destructura o bandă infracțională care folosea metoda înșelătoriei prin mesaje de tipul „Bună, mamă! Telefonul meu mobil s-a stricat, acesta este noul meu număr”.
În cazul în care nu ai auzit de asta, află că mulți oameni au primit deja mesaje pe WhatsApp în care propriul lor copil se presupune că le cere bani.
Poliția judiciară din Nürnberg a reușit acum să rezolve numeroase infracțiuni comise de o bandă de fraudatori la nivel național.
Respectivii au fraudat victimele cu peste 370.000 de euro. Șeful bandei, un tânăr de 21 de ani din Nürnberg, este în arest, au spus anchetatorii.
Conform anchetei, infractorii online au folosit două escrocherii pentru a obține bani. Ei au contactat victimele prin WhatsApp sau SMS, pretinzând că sunt copiii lor.
Pe parcursul conversației, au cerut victimelor să plătească facturi prin transfer bancar.
Astfel, banda avea o rețea de cel puțin 50 de agenți financiari, conform poliției, care își puneau la dispoziție conturile bancare contra cost.
În cadrul celei de-a doua metode de înșelăciune, infractorii se prezentau telefonic ca fiind angajați ai băncii.
Mai mult decât atât, se presupune că la acel moment aveau deja acces la conturile online de banking ale victimelor.
În cadrul conversației, infractorii reușeau să-și convingă victimele să autorizeze plăți prin intermediul procedurii TAN.
Anchetatorii l-au prins pe șeful bandei, care era căutat cu mandat de arestare, în toamna trecută, după ce acesta nu a putut prezenta un bilet în timpul unui control al biletelor într-un tren în apropiere de Würzburg, scrie ziarulromanesc.de.
La momentul respectiv, bărbatul folosea o identitate falsă, anchetatorii au putut confirma identitatea corectă folosind amprentele sale digitale.
Poliția din Renania de Nord-Westfalia, printre altele, avertizează urgent împotriva unor astfel de escrocherii sau altele similare.
Te-ar putea interesa și Cea mai nouă înșelătorie din online are loc pe YouTube. Cum folosesc escrocii metoda phising pentru a sărăcii oamenii
Atenție! Orice persoană care primește astfel de mesaje pe WhatsApp de la presupuși membri ai familiei sau de la persoane apropiate nu trebuie să le răspundă și să nu transfere în niciun caz bani într-un cont bancar!