Înşelătorie de proporţii pusă la cale de un fost subprefect de Alba care a vândut 50 de apartamente la 155 de clienţi. O garsonieră a fost vândută de 8 ori

Scandal imobiliar uriaș în orașul Alba Iulia, după ce avocatul și fostul subprefect PSD Ovidiu Jidveian ar fi vândut 50 de apartamente la 155 de clienți. O singură garsonieră ar fi fost vândută către alte opt persoane. Supărați, mai mulți clienți au început să protesteze.
Filip Stan
26 ian. 2024, 21:41
Înşelătorie de proporţii pusă la cale de un fost subprefect de Alba care a vândut 50 de apartamente la 155 de clienţi. O garsonieră a fost vândută de 8 ori

Cazul din Alba Iulia a intrat în atenția presei după ce mai mulți clienți ai avocatului Ovidiu Jidveian au ieșit să protesteze, miercuri, 16 ianuarie, în fața blocurilor ridicate de acesta. Documentele ANAF, precum și declarațiile oferite de oamenii prezenți la protest, arată că mai multe apartamente, garsoniere și spații comerciale ar fi fost vândute de mai multe ori, către persoane diferite, lucru interzis de lege.

Potrivit Alba24, Ovidiu Jidveian, fost subprefect de Alba, ar fi ajuns în posesia terenului după ce l-a cumpărat de la bunica lui – informație făcută publică după o inspecție ANAF. Acolo avocatul ar fi construit două blocuri care conțin în total 50 de apartamente, 8 spații comerciale și 3 penthouse-uri, pe un teren de 1148 de metri pătrați, pentru care s-au plătit 6 milioane de euro în 2019.

Potrivit raportului ANAF, prezentat de sursa citată, pentru cele 50 de apartamente, societatea comericială a întocmit promisiuni de vânzare pentru imobilele sus menționate pentru un număr de 155 de clienți.

„Menționăm faptul că sunt cazuri în care un client a achiziționat unul sau mai multe apartamente, fiind întocmite pentru fiecate în parte promisiune de vânzare”, se arată în procesul verbal al ANAF.

Conform sursei citate, unii dintre cumpărători sunt oameni simpli, cu posibilități financiare limitate, care și-au cheltuit economiile de-o viață pentru a achiziționa un apartament. Alții, însă, sunt persoane influente în oraș, cu funcții importante sau un statut respectat în județ.

O familie a aflat cu stupoare că garsoniera achiziționată de la avocatul Ovidiu Jidveian a fost vândută către alte opt persoane. Cei doi soți susțin că, pentru a facilita vânzarea garsonierei, pereții ar fi fost mutați și că ar fi fost schimbate schițele construcției, locuințele fiind renumerotate.

Citeşte şi: Modificări ale legii în ce priveşte clădirile cu risc seismic. Ce nu mai au voie proprietarii şi chiriaşii. O categorie specială este protejată

„Am aflat că suntem 8 cumpărători pe o garsonieră. S-au mutat pereții acesteia de mai multe ori. S-au schimbat schițele, s-au renumerotat și s-a vândut de mai multe ori. Venea la întâlnire (n.r Ovidiu Jidveian) ne promitea marea cu sarea dar nu s-a întâmplat nimic. OCPI știa, notarii știau, toată lumea știa ce se întâmplă. Nu se poate ca aceeași garsonieră să o dai la 8 persoane. Ne-a tot spus că ne dă banii să stăm liniștiți. Ne-a spus că dacă voia să dea țepe era în Dubai acum”, au declarat oamenii în cauză, în timpul protestului.

O altă femeie a cumpărat prin agenție două locuințe – o garsonieră cu 35.000 de euro și un apartament de 56.000 de euro. Femeia a declarat că a livrat banii prin bancă, în contul avocatului Ovidiu Jidveian. Clienta susține, însă, că pe respectiva garsonieră sunt patru proprietari, iar pe apartament în jur de cinci. Cu toții ar fi văzut și cumpărat aceleași imobile.

Nu este singura în această situație. O altă clientă prezentă la protest a spus că a plătit 55.000 de euro, pentru apartament și garaj, tot în contul lui Jidveian. În primăvara anului 2023 a aflat că pe locația cumpărata de ea ar figura mai mulți clienți.

Un alt bărbat a luat un apartament pentru fiica sa care lucrează în SUA. Apartamentul a fost luat prin agenție, în 2023, la prețul de 74.000 de euro. La fel banii au fost virați către Ovidiu Jidveian, în urma unui contract încheiat la notar. Tânăra, prezentă și ea la protest, spune că a luat apartmentul prin agenție, într-o perioadă în care se cunoșteau deja problemele, dar ea fiind plecată din țară nu era la curent cu situația.

Conform Alba24, Ovidiu Jidveian nu a mai fost văzut în oraș de o bună perioadă de timp. Înainte de protestul din data de 17 ianuarie, acesta a contactat redacția Alba24.ro pentru a transmite un drept la replică. Lui Jidveian i s-a solicitat o declarație video, dar acesta a refuzat și a spus că este internat într-o unitate medicală și că nu este permisă fotografierea și filmarea. Mai multe persoane, chiar și printre cei prezenți la protest, pun la îndoială acest fapt. Aceștia afirmă că avocatul nu s-ar mai afla în țară. Mai exact, ar fi plecat din România.

Ulterior, Ovidiu Jidveian, fost subprefect de Alba, a facut o serie de precizări

Acesta a declarat: „80% din antecontracte ( din cei 150 clienți istorici) au fost rezoluționate fie expres, fie de drept, nu s-au făcut suprapuneri de vânzări pe același apartament având contract valabil, curios este că și unii participanți la protest aveau antecontractele rezoluționate.

Unele suprapuneri de numere au existat la momentul recompartimentării generând o stare de confuzie având în vedere că erau 2 corpuri de clădire și la cadastru s-a făcut o eroare și s-au inversat corpurile.

Dar la contractele ce mai erau în vigoare s-au actualizat schițele. Lucrurile nu sunt atât de grave pe cât e prezentată situația. ANAF zice că există posibile infracțiuni de evaziune fiscală, dar fără să identifice nici un fel de prejudiciu din punct de vedere fiscal.

Am încredere că prin procedura insolvenței toată lumea va fi despăgubită într-un termen rezonabil. S-a identificat un investitor care a oferit pe cele 2 blocuri o sumă acoperitoare în așa fel în care nimeni de la masă credală să nu rămână păgubit, doar că materializarea ofertei trebuie să treacă prin mecanismul juridic al insolvenței urmată de reorganizare controlată de administratorul judiciar”.

Citeşte şi: Vești bune pentru elevi! Ajutoare în valoare de 500 de lei pentru 485.000 de copii. Ministrul Fondurilor Europene a făcut anunțul

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Rezultate Evaluare Națională 2024. Verifică pe edu.ro notele obținute la fostul examen de capacitate. Cum se afișează rezultatele, de fapt. Procedura de admitere liceu 2024 și live text de la evaluarea națională 2024. Update
Capital.ro
Vin acasă la pensionari din 15 august. Decizie pentru 4,7 milioane de bătrâni
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Mâncarea de pe litoral care vă poate îmbolnăvi! ANPC trage un semnal de alarmă!
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Irinuca și Ramona Gabor pozate de Gabi Bădălău. Întâlnire de taină între foști iubiți
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Note LIVE Evaluarea Națională 2024 | Află rezultatele publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Alex, tânărul dat dispărut în Italia, a fost găsit mort! După zile întregi de căutări, acesta a fost găsit pe o insulă aflată pe râul Paive
Capital.ro
Se dă iar ordin UE pentru cei cu mașini pe benzină și motorină. România va fi obligată să aplice legea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
La ce oră se afișează azi rezultatele la Evaluare Națională 2024? Iată cum verifici online notele pe evaluare.edu.ro
substantial.ro
Olena Zelenska vizată de un fake news privind achiziția unui Bugatti de lux
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?