Anunţul a fost făcut marţi către angajaţi printr-o circulară de către Carmen Elena Tatu, inspector general Antifraudă, Direcția Generală Antifraudă Fiscală.
„În ceea ce privește DRAF București au fost stabilite următoarele niveluri (ținte) de realizat în anul 2020: (…) indicatorul „sume totale stabilite/ estimare urmare acțiunilor de control, pe un inspector antifraudă activ: 2.300.000 de lei/ inspector activ”, se arată în documentul obţinut şi publicat de Mediafax.
Reacţia la această impunere a venit din partea preşedintelui sindicatului Sed Lex, Vasile Marica.
„”La ora actuală i-am băgat în ședință după ce i-am întrebat de ce au făcut chestia asta și presupun că în cel mai scurt timp schimbă lucrul ăsta.
Din punctul meu de vedere, a da o țintă ca indicator de performanță, câte amenzi dă, este o prostie din punctul meu de vedere. Nu cred că asta e soluția pentru viitor. Din punctul meu de vedere, o țintă ar trebui să fie globală și trebuie ca Antifrauda să fie instrumentul de pompier al ANAF, care să ducă la lucruri țintite privind unde s-a descoperit că ar fi posibilă o fraudare de TVA sau lucruri de genul ăsta. Asta ar fi o variantă în care s-ar mișca foarte rapid Antifrauda într-o anumită zonă”, a declarat Marica.