Instanţa a reconfirmat admiterea expertizelor medico-legale solicitate de apărarea lui Cristian Cioacă

Curtea de Apel Piteşti a reconfirmat luni admiterea noilor expertize medico-legale solicitate de apărătorii lui Cristian Cioacă, fostul poliţist condamnat de instanţa de fond la 22 de ani de închisoare pentru uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu.
Romania TV
25 nov. 2013, 11:39
Instanţa a reconfirmat admiterea expertizelor medico-legale solicitate de apărarea lui Cristian Cioacă

Solicitarea privind renunţarea la expertizele tehnico-ştiinţifice cerute de inculpat fusese formulată atât de către procurorul de şedinţă, cât şi de avocata Crina Radu, care reprezintă interesele familiei Elodiei Ghinescu.

Procurorul de şedinţă şi-a motivat solicitarea prin faptul că toate constatările tehnico-ştiinţifice efectuate pe parcursul cercetării penale au respectat reglementările CEDO, iar inculpatul nu a formulat obiecţiuni la momentul respectiv. Avocata care reprezintă părţile civile în dosar a afirmat că nu vede utilitatea reluării unor expertize deja efectuate, acuzând apărarea că nu doreşte decât să tergiverseze judecarea apelului şi să creeze un dubiu asupra probelor existente.

Citeşte şi: Familia Elodiei face mărturii emoţionante. Vezi noi imagini cu Elodia VIDEO

În urma deliberării, instanţa a reconfirmat decizia referitoare la utilitatea noilor probe pentru eliminarea oricăror dubii referitoare la situaţia de fapt şi a dispus continuarea demersurilor pentru efectuarea expertizelor medico-legale.

Noile probe solicitate de apărarea inculpatului au fost admise de Curtea de Apel în data de 31 octombrie.

„Admite în parte proba cu expertiza medico-legală solicitată de apărătorul inculpatului (…) şi dispune efectuarea unei expertize medico legale – examen ADN – de către Institutul Naţional de Medicină Legală, cu obiectivele indicate în considerente. Dispune completarea Raportului de Constatare Tehnico-Ştiinţifică (…) întocmit de Institutul de Criminalistică al IGPR, în sensul de a se preciza de către specialişti care (…) din plicuri conţinea acele fire de păr ridicate de pe peria de păr din baia apartamentului, respectiv smocul de păr ridicat de pe podeaua dormitorului”, se arată în soluţia pronunţată de instanţă.

Instanţa urmează să se mai pronunţe la termenul de luni asupra stării de arest a inculpatului. Următorul termen al apelului a fost stabilit pentru data de 20 decembrie, când va continua audierea martorilor şi prezentarea de probe.

CITEŞTE ŞI Răsturnare de situaţie în dosarul Cioacă-Elodia: sânge necunoscut în maşina poliţistului

Cristian Cioacă a fost condamnat de Tribunalul Argeş, pe 2 iulie 2013, la 21 de ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat şi la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte, urmând să execute 22 de ani de detenţie.

Sentinţa instanţei de fond a fost atacată ulterior cu apel de către toate părţile implicate. Cererile au fost formulate de inculpat, de mama şi fratele Elodiei Ghinescu, în calitate de părţi civile în dosar, precum şi de procurori.

Inculpatul a fost obligat, prin sentinţa Tribunalului Argeş, să plătească echivalentul a 100.000 de euro cu titlu de daune morale fiului său minor Patrick, în calitate de parte vătămată. Emilia Ghinescu, mama Elodiei, ar urma să primească daune morale de 100.000 de euro, iar fratele Elodiei, Robert Ghinescu, de 50.000 de euro. Cristian Cioacă a fost obligat şi la plata sumei de 135.000 de lei cheltuieli judiciare către stat.

Tribunalul Argeş a respins cererile părţilor civile Emilia şi Robert Ghinescu de schimbare a încadrării juridice în omor deosebit de grav, precum şi cererea inculpatului de revocare a măsurii arestării preventive.

Cristian Cioacă este încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, unde a fost transferat pe 30 ianuarie.

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi profanare de morminte, el fiind acuzat că şi-a ucis soţia, avocata Elodia Ghinescu, în august 2007. Cristian Cioacă se află în arest preventiv din data de 5 decembrie 2012.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Țările în care locuiesc cei mai mulți oameni obezi. Ce loc ocupă România
Capital.ro
Ordinul UE, lege și în România. Se montează obligatoriu pe mașină de la 1 iulie 2024
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru românii cu copii mici! Ce trebuie să facă pentru a-i primi?
Adevarul
Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele. „Este puțină plajă activă, se face speculă cu șezlongurile” FOTO VIDEO
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Suntem spionați tot timpul. Oamenii care văd tot ce facem
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Laurențiu Reghecampf o pune la zid pe Prodanca: 'Cum să-ți plătesc curentul când tu stai cu Ronald' 😲
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu - Piteşti
Capital.ro
5 ani de închisoare. Interzis pentru stăpânii de câini. Îți face dosar penal
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Șpagă de zeci de mii de euro pentru aviz de la Autoritatea Aeronautică Română
MediaFlux
De ce AU SCĂZUT PENSIILE. Explicații de la Casa Națională de Pensii
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?