Deși, femeia a fost condamnată la 45 de zile de muncă în folosul comunității, instanța de judecată a decis în urma sesizării formulate de Serviciul de Probațiune Iași, să anuleze această pedeapsă pe motiv că agresoarea are probleme psihice.
„Admite cererea formulată de Serviciul de Probațiune Iași. Dispune încetarea obligației de a presta muncă neremunerată în folosul comunității pentru o perioadă de 45 de zile, obligaţie stabilită în sarcina intimatei, Grigoraș Antoanela-Jaqueline– (…) prin Sentința penală nr. 501/18.07.2022 pronunțată de Judecătoria Sectorului 1 București, în dosarul nr. 23890/299/2022, definitivă prin neapelare. Soluția se va comunică Serviciului de Probațiune Iași. În baza art. 275 alin. 3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestație în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată conform art. 405 alin. 2 C.proc.pen., prin punerea minutei la dispoziția părților și a procurorului, prin mijlocirea grefei instanței, astăzi, 20.10.2022”, se arată în decizia instanței.
Interesant este faptul că Antoanela Grigoraș, femeia care în urma atacului asupra Mirelei Vaida, a fost internată la Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Al. Obregia București, a reușit să se externeze pe semnătură, dar nu poate să muncească.
Cert este faptul că a reușit să îi convingă pe judecători că nu are capacitatea de a executata această pedeapsă. Acum, pe toată perioada condamnării ea trebuie să îl informeze pe consilierul de probațiune cu privire la apariția modificărilor stării sale de sănătate.
„În cazul în care persoana supravegheată a devenit inaptă pentru prestarea unor activități dintre cele stabilite de consilierul de probațiune ori prezintă risc pentru sănătatea altor persoane, aceasta prezintă un certificat medical eliberat potrivit dispozițiilor legale care confirmă faptul că persoana nu mai este aptă. În cazul constatării incapacității de a presta muncă neremunerată în folosul comunității, zilele de muncă neremunerată în folosul comunității rămase neexecutate nu se mai execută, cu excepția situației în care, pe durata termenului de supraveghere, starea de incapacitate temporară de muncă încetează”, se arată în documentul juridic.
Întrucât nu i-a provocat leziuni vedetei, Antonela Grigoraș care risca o pedeapsă de un an și zece zile de închisoare a fost judecată pentru ultraj și s-a ales cu această pedeapsă după ce instanța a decis amânarea sentinței și supravegherea ei timp de doi ani.