Specialiştii Institutului Cantacuzino lucrează la noul Polidin. Medicamentul a depăşit etapa de laborator şi pe lângă metoda clasică, injectabilă, va fi comercializat sub forma unor capsule gelatinoase de tip ursuleţ şi a unor spray-uri nazale.
Reprezentanţii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino anunţă că reluarea producţiei de Polidin, unul dintre cele mai cunoscute medicamente de concepţie românească, a depăşit etapa de laborator.
Scopul este că produsul să ajungă pe piaţa de suplimente alimentare. Ca urmare, noul Polidin va fi fabricat şi comercializat sub forme mai atractive pentru diferitele categorii de populaţie.
„În acest scop, s-a dezvoltat şi modernizat procesul de fermentaţie bacteriană prin trecerea de la o tehnologie convenţională (plăci Roux) la o tehnologie modernă, controlabilă (bioreactoare specializate). Forma de administrare a Polidinului este dezvoltată pentru a obţine capsule gelatinoase orodispersabile de tip ursuleţ (POLIDIN –O) şi spray nazal (POLIDIN-N). Prin schimbarea formei de administrare a Polidinului se doreşte ca produsul să devină mai atractiv pentru un segment cât mai larg de populaţie (copii, adulţi, vârstnici)”, au anunţat reprezentanţii institutului.
Polidinul ar putea fi folosit în tratamentul împotriva COVID-19. Medicul Sylvia Hoişie: „Ar putea fi un bun adjuvant”
Specialiştii mai anunţă că vor continua testele clinice astfel încât Polidinul să fie repus pe piaţă şi sub formă de medicament cu administrare injectabilă. Toate activităţile se desfăşoară în Centrul Cercetare-Dezvoltare Tehnologică din institut în cadrul unui proiect al Ministerului Apărării Naţionale.
Polidinul a apărut ca un concept românesc de înlocuire a Omnadinului care era utilizat în perioada interbelică.