Conducerea Institutului Marius Nasta a anunțat Ambulanța București să redirecționeze pacienții în următoarele cel puțin 8 zile, având în vedere că astăzi a început dezinsecția în tronsonul 3 din Pavilionul 1. 62 de paturi nu mai pot fi folosite în această perioadă. Pacienții care nu au putut fi externați au fost mutați în alte secții.
Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București a suspendat temporar internările de urgență, după ce în pavilionul 1 al spitalului au fost descoperite ploșnițe. Secția este în curs de igienizare și dezinsecție, iar conducerea estimează că va fi redeschisă la data de 5 aprilie.
Citește și: Motivul pentru care medicii refuză să mai facă gărzi în spitale. Câți bani primesc pentru aceste servicii
Dezinsecția a început astăzi în secțiile de pneumologie din pavilionul 1 al Institutului „Marius Nasta”, acolo unde atât cadrele medicale, cât și pacienții au constatat prezența ploșnițelor. Insectele ar fi fost observate încă de la începutul lunii februarie, însă decizia de evacuare și igienizare a fost luată abia la începutul acestei săptămâni.
Zeci de pacienți au fost externați, iar cei ale căror afecțiuni nu permiteau externarea au fost transferați în alte secții ale spitalului. În prezent, 62 de paturi din pavilion sunt indisponibile. Conducerea unității medicale a informat Serviciul de Ambulanță București-Ilfov că urgențele vor fi redirecționate către alte spitale din Capitală, până la redeschiderea secției.
Conducerea spitalului estimează că pentru următoarele 8 zile va fi în închisă această secție și activitatea medicală ar putea fi reluată în Pavilionul 1 începând cu data de 5 aprilie. Până atunci, spitalul rămâne închis pentru internări de urgență.
Oficialii de la Nasta au informat publicul că mai multe operațiuni de dezinsecție au fost efectuate începând cu data de 12 februarie 2025, în unele saloane de la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta infestate cu ploșnițe.
De asemenea, Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a fost notificată oficial cu privire la această situație, iar măsurile au fost aplicate conform normelor sanitare în vigoare.
Încă din 12 februarie 2025, au fost efectuate mai multe operațiuni de dezinsecție în saloanele afectate din cadrul Secției Pneumologie 1.
„Personalul medical a supravegheat constant eficacitatea măsurilor luate, iar conducerea unității a colaborat cu specialiști în dezinsecție pentru a identifica cele mai eficiente soluții”, se arată în comunicat.
Reprezentanții unității medicale susțin că având în vedere „persistența problemei și reapariția ploșnițelor în aceleași saloane”, încă de atunci s-a recomandat o dezinsecție extinsă a întregii secții clinice.
Citește și: Motivul pentru care medicii refuză să mai facă gărzi în spitale. Câți bani primesc pentru aceste servicii