Intel Corp. se pregătește de concedieri în masă. Producătorul american de semiconductori încearcă să își reducă costurile pentru a face faţă încetinirii pieţei de computere personale, anunță Bloomberg.
Potrivit unor surse anonime, disponibilizările ar urma să fie anunţate luna aceasta. Compania americană intenţionează facă un anunț în acest sens, după ce vor fi publicate rezultatele pentru trimestrul al treilea, care sunt programate pentru data de 27 octombrie. La nivel mondial, Intel are aproximativ 113.700 de angajaţi.
În prezent, gigantul american are de suferit din cauza scăderii cererii pentru procesoare destinate computerelor personale, principala sa ramură de activitate. Una peste alta, Intel nu a reuşit să recupereze cotele de piaţă pierdute în faţa rivalilor săi Advanced Micro Devices Inc.
Vânzările producătorului american de semiconductori vor fi cu aproximativ 11 miliarde de dolari mai mici. În luna iulie, reprezentanții Intel spuneau că ar putea face unele schimbări pentru a îmbunătăţi profiturile.
„Reducem cheltuielile de bază în anul calendaristic 2022 şi ne uităm să adoptăm acţiuni suplimentare în a doua jumătate a anului”, a declarat atunci directorul general de la Intel, Pat Gelsinger.
În anul 2016, a avut loc un val important de concedieri de la Intel. La acea vreme, gigantul american a eliminat aproximativ 12.000 de locuri de muncă, sau 11% din efectivele totale.
În trimestrul al treilea al acestui an, vânzările de PC-uri au scăzut cu 15% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, anunță firma de cercetare de piaţă IDC.
Producători HP Inc., Dell Technologies Inc şi Lenovo Group Ltd.,care utilizează procesoarele Intel în laptop-urile şi desktop-urile lor, au înregistrat scăderi masive ale vânzărilor.
În urma acestor disponibilizări, imaginea Intel va avea foarte mult de suferit, având în vedere faptul că la începutul acestui an, grupul anunța un pachet de stimulente în valoare de 52 de miliarde de dolari pentru producătorii de cipuri şi a promis că îşi va extinde capacităţile de producţie din SUA.
Până acum, producătorii de cipuri, precum Nvidia şi Micron Technology Inc., au evitat să recurgă la concedieri. Asta în timp ce companii precum Oracle Corp. şi Arm Ltd., au anunţat făcut disponibilizări.