Un sistem AutoML a reuşit să depăşească un record în catalogarea imaginilor în funcţie de conţinutul lor, având un scor de 82%. În mai anul acesta, Google a prezentat noul său proiect numit AutoML, unde inteligenţa artificială (AI) ajută la crearea altor programe care utilizează inteligenţă artificială.
Deşi aceasta este o sarcină relativ simplă, AutoML a reuşit de asemenea să întreacă sistemele dezvoltate de om în ceea ce priveşte realizarea sarcinilor mai complexe: marcarea locaţiilor a mai multe obiecte într-o imagine. AutoML a avut un punctaj de 43%, comparativ cu 39%, realizat de sistemele construite de om.
Rezultatele sunt extrem de importante, întrucât foarte puţini ingineri sunt capabili să creeze astfel de sisteme AI, iar deja acestea se descurcă mai bine ca oamenii.
Învăţarea, care stă la baza inteligenţei artificiale, are în vedere imitarea reţelelor neurale umane şi furnizarea informaţiilor acestor reţele. Partea grea constă tocmai în această imitare a reţelelor neurale – sarcină care a fost preluată de AutoML, întrucât necesită o muncă atât complexă, cât şi laborioasă, scrie descopera.ro.
Odată realizat un astfel de program capabil să imite/creeze alte reţele neurale din ce în ce mai complexe, inginerii nu vor mai petrece timpul creând sisteme, ci îşi vor putea îndrepta atenţia spre alte activităţi.