Prin urmare, orice sarcină sau stare emoţională care ocupă prea mult din puterea de procesare va avea un impact semnificativ asupra capacităţii de concentrare, de a rezolva probleme, de a fi creativ sau de a folosi alte abilităţi cognitive şi, prin urmare, va scădea, temporar, IQ-ul.
Pentru a demonstra acest principiu, încearcă să mergi în timp ce numeri din 7 în 7, descrescător, începând cu 1000 (1000, 993, 986…). În curând, te vei opri din mers sau vei încurca numărătoarea. De ce? Pentru că în momentul în care creierul trebuie să se ocupe de numărătoare, nu are suficiente resurse pentru a transmite şi picioarelor informaţiile necesare pentru ca acestea să funcţioneze corespunzător.
Desigur, există şi sarcini care nu au un impact major asupra abilităţii de a munci sau de a studia. Mulţi indivizi pot rezolva probleme în timp ce ascultă muzică sau pot mânca în timp ce citesc.
Există, însă, anumite obiceiuri psihologice care consumă atât de multe resurse intelectuale încât duc la diminuarea capacităţii cognitive a individului. Puţini sunt conştienţi de efectele negative ale acestor obiceiuri, astfel că nu reuşesc să ia o pauză pentru a le acorda atenţia necesară, după care să revină la activităţile curente. Astfel, acestea au un impact major asupra activităţii desfăşurate.
Descoperă cele 5 obiceiuri periculoase, care împiedică buna funcţionare a creierului pe feminis.ro.