Potrivit surselor citate de Mediafax, Ştefan Dinu, zis Fane Căpăţână, un fost lider al lumii interlope bucureştene, a fost observat de o echipă de poliţişti în civil, în complexul comercial „Dragonul Roşu” în timp ce lua o sumă de bani de la un comerciant căruia, în prealabil, i-a arătat o legitimaţie de poliţist.
În urma percheziţiei corporale, în buzunarele bărbatului au fost găsite atât o legitimaţie falsă, similară celor folosite de poliţişti, cât şi banii luaţi de la victimă.
Judiciariştii ilfoveni au stabilit că, folosindu-se de legitimaţia respectivă, Fane Căpăţână ar fi înşelat şi alţi comercianţi din complexul comercial respectiv, de la care ar fi încasat diferite sume de bani pentru a nu declanşa controale economico-financiare la standurile patronate de aceştia.
Suspectul a fost încătuşat şi dus la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Ilfov pentru audieri urmând să fie prezentat magistraţilor Judecătoriei Buftea cu propunere de arestare preventivă pentru înşelăciune, fals şi uz de fals şi uzurpare de calităţi oficiale.
În septembrie 2009, Judecătoria Topoloveni (Argeş) a decis arestarea lui Ştefan Dinu, zis Fane Căpăţână, pentru înşelăciune şi fals de identitate, după ce, la sfâşitul lunii iunie a acelui an, la kilometrul 83 al Autostrăzii Bucureşti-Piteşti, a oprit în trafic o maşină în care se afla o familie de belgieni. Prezentând o legitimaţie de poliţist de la Serviciul Antidrog, el a făcut o percheziţie în maşina acestora, din care a sustras suma de 1.500 de euro.
Tot în septembrie 2009, Judecătoria Cornetu l-a arestat preventiv pe Ştefan Dinu, pentru înşelăciune şi falsificare de bani. Anchetatorii au percheziţionat, atunci, şi locuinţa unui presupus complice al lui Fane Căpăţână, Ion Gheorghe, zis Ramiro, din Capitală. În urma percheziţiilor, de la domiciliile celor doi au fost confiscate o legitimaţie falsă de poliţie, un girofar şi un baston reflectorizant, asemănătoare cu cele folosite de poliţie, precum şi 4.900 de euro.
În acest caz, ei erau suspectaţi că au înşelat mai multe persoane, oprind maşini în trafic şi arătând şoferilor o legitimaţie falsă de poliţie. Ei ar fi obţinut, astfel, peste 2.000 de lei. În plus, cei doi erau cercetaţi pentru plasare de bancnote false pe piaţă.