Peste 5.000 de tone de piatră sunt descărcate, luni, în albia Dunării, pentru ca fluviul să nu spargă digul din zona Feteşti. Apele Dunării ameninţă să erodeze digul şi să inunde sute de terenuri agricule şi Autostrada Soarelui.
În parelel, cei de la Apele Romane au reuşit să stabilizeze erodarea prin depunerea unui material geotextil, care nu mai permite ca valurile formate pe Dunăre să erodeze digul din zona Feteşti.
Vicepremierul Liviu Dragnea a precizat, luni, că autorităţile vor monitoriza atent digurile de pe Dunăre, în condiţiile în care, vreme de 4-6 săptămâni, va fi o presiune constantă pe diguri generată de debitul mare. „Motivul pentru care facem acest centru regional (de coordonare – n.r.) la Craiova este observarea digurilor pe Dunăre pentru că acest debit mare este estimat de colegii de la Hidrologie undeva într-o perioadă de 4-6 săptămâni. Cu o presiune constantă pe diguri ne-a făcut pe noi să realizăm acest sistem de monitorizare permanentă de-a lungul digurilor şi să fie toate forţele pregătite ca în cazul în care apare o fisură undeva să putem interveni în foarte scurt timp„, a afirmat Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.
Premierul Victor Ponta a anunţat că vicepremierul Liviu Dragnea va merge, luni, la Craiova, unde se va organiza un centru regional care să coordoneze măsurile necesare în judeţele din sudul ţării ameninţate de viiturile de pe Dunăre.
CITEŞTE ŞI: Peste 2.300 de pompieri, pregătiţi să intervină în cazul unor INUNDAŢII