Astfel, conducerea Spitalului Municipal Huşi a decis ca toate urgenţele şi chiar operaţiile planificate să fie direcţionate către Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui.
„Am ajuns într-o situaţie neplăcută, aceea de a bloca întreaga activitate chirurgicală. S-a ajuns în această situaţie fără precedent după ce unul din medicii anestezişti şi-a dat demisia din funcţie şi a renunţat la activitate, iar celălalt se află în concediu de odihnă şi este plecat din localitate. Până acum, chiar dacă se afla în concediu de odihnă, unul din medici mai venea de acasă atunci când era solicitat tocmai pentru a nu apărea acest blocaj. Acum a plecat din oraş şi, în consecinţă, şi medicii chirurgi au decis să-şi mai ia din zilele de concediu de odihnă”, a declarat, luni, directorul Spitalului Municipal Huşi, Lucia Rotaru.
Potrivit sursei citate, situaţia actuală va dura aproximativ două săptămâni, până când singurul medic anestezist rămas în activitate se va întoarce din concediu. Chiar şi aşa, susţine directorul Lucia Rotaru, lucrurile nu vor fi rezolvate, în condiţiile în care Secţia Anestezie Terapie Intensivă (ATI) nu poate funcţiona cu un singur medic.
„Am făcut demersuri la toate forurile, inclusiv la Facultatea de Medicină de la Iaşi să ne ajute cu medici anestezişti. Până acum, ar fi varianta aducerii unor specialişti din Republica Moldova, dar este o chestiune de durată, pentru că trebuie parcurse o serie de etape pentru a putea ajunge să profeseze în România”, a spus Lucia Rotaru.
O situaţie similară s-a înregistrat, în urmă cu o lună, şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, unde secţia ATI rămăsese cu un singur specialist, în urma demisiei unui medic care a fost acuzat de rudele unor pacienţi de erori în desfăşurarea activităţii după ce, la interval de două săptămâni, doi bolnavi, de 29 şi 16 ani, au decedat la scurt timp după ce au fost anesteziaţi sau operaţi.