„Am făcut ce am simţit. Mi s-a părut un gest normal. În faţa unor oameni merită să îngenunchezi. Regele, fără îndoială, a fost unul dintre ei. Atunci când a stat în România cele trei zile, mi s-a părut atât de impresionant pentru că şi-a păstrat promisiunea, chiar atunci când un milion de oameni i-au cerut să nu o facă, pentru că ştia că pe termen lung repercusiunile vor fi negative. Regele a avut o educaţie foarte riguroasă în formarea sa, iar acum democraţia permite oricui să ajungă la putere indiferent de educaţie”, a spus băiatul.
Regele Mihai I a fost înmormântat la Curtea de Argeş, în Noua Catedrală Arhiespiscopală şi Regală, unde a fost înmormântată şi Regina Ana. La înmormântarea Regelui au fost intonate imnul de stat şi imnul regal şi au fost trase salve de tun.
Slujba a fost oficiată în vechea catedrală de IPS Mitropolitul Nifon, Arhiepiscop al Târgoviştei şi Exarh Patriarhal, IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, şi IPS Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale alături de un sobor de preoţi. În jurul catedralei au fost 16.000 de persoane, majoritatea aprinzând lumânări.
După slujbă, militarii au preluat sicriul şi crucea şi s-au deplasat către noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală, urmaţi de cortegiul funerar. În Catedrală a intrat doar Familia Regală.
Au fost trase 21 de salve de tun şi a fost intonat imnul naţional, în onoarea Regelui Mihai, la Catedrala din Curtea de Argeş.
Vezi si: Testamentul Regelui Mihai I. Ce avere vor împărţi moştenitorii