Într-un lac din România trăieşte un monstru mai înspăimântător decât cel din Loch Ness

Locuitorii din Timiş spun că în apele lacului Surdul, aflat la poalele Munţilor Poiana ruscă, trăieşte un monstru chiar mai înspăimântător decât cel din Loch Ness, în Marea Britanie.
Cristina Dinu
17 iul. 2013, 08:19
Într-un lac din România trăieşte un monstru mai înspăimântător decât cel din Loch Ness

La doar 30 de kilometri de Lugoj spre Făget, la poalele domoale ale Munţilor Poiana Ruscă din estul judeţului Timiş, se află Lacul Surduc, cel mai mare din judeţ, unul dintre cele mai căutate locuri de agrement în sezonul estival, mai ales de către vânători şi pescari.

Potenţialul turistic al zonei este suficient de mare pentru a atrage drumeţi locali şi din afara ţării, iar administratorii judeţeni au inclus obiectivul pe lista de priorităţi care trebuie promovate.

„Lacul Surduc trebuie să fie una dintre piesele noastre de bază pentru a atrage turiştii. A fost dat uitării în ultimii ani. Este singura zonă de care ne putem agăţa din punct de vedere turistic, un turism care să fie cât se poate de aproape de necesităţile unei lumi moderne”, a declarat pentru Agerpres Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Principala sarcină îi revine Agenţiei de Dezvoltare Timiş (ADETIM), care în acest an va trebui să finalizeze proiectul de reabilitare a infrastructurii de apă, canal, energie electrică. Cazarea este uşoară, la cabane sau cu cortul.

Iar pentru pasionaţii de senzaţii tari s-a ţesut o legendă legată de un monstru care-şi scoate capul din apă în nopţile cu lună plină. Dar „Loch Ness-ul” local este mai ceva decât fratele său din Scoţia, pentru că presupusul monstru ar avea patru ochi. Pescarii localnici care susţin că au văzut arătarea jură că nu a fost peşte, ci monstru în toată firea.

Lacul Surduc pare să intre sub auspiciile unei zodii favorabile, întrucât a atras atenţia preşedintei Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, care vrea organizarea de competiţii internaţionale de canotaj şi kaiac-canoe, din 2015, la care să participe sportivi din peste 20 de ţări. Baza există deja, mai este nevoie de o pistă cu 8 culoare, cu balize din 10 în 10 metri pe lungimea de 2.000 de metri, de un turn de sosire-plecare şi de pontoane. Costurile estimative se ridică la circa 30-40 de mii de lei, dar fosta campioană olimpică susţine că efortul merită, pentru că aduce un plus de imagine atât României, cât şi Timişoarei., mai scrie Agerpres.

Dincolo de dezvoltarea acestei ramuri sportive, Timişul va beneficia şi economic prin promovarea turistică a Lacului Surduc.

Până atunci, sâmbătă, de Sfântul Ilie, Lacul Surduc devine, din nou, gazda unei competiţii de traversare înot, manifestare care li se adresează adulţilor. Participanţii se pot înscrie la proba scurtă, în cadrul căreia înotătorii vor avea de parcurs o distanţă de 500 de metri în 30 de minute, precum şi la proba de rezistenţă, pe o distanţă de aproximativ 3.000 de metri, iar timpul maxim de încheiere a acestei probe este de două ore. Înotătorii care nu se încadrează în timpul stabilit vor fi descalificaţi.

Lacul de acumulare de la Surduc a fost construit în perioada 1972-1976, iar în prezent aici s-au construit foarte multe case de vacanţă şi cabane.

DailyBusiness
Dani Oțil dă lovitura cu o nouă afacere, în 2025. Cât costă un abonament la studioul său de yoga și pilates
Spynews
Rețetă de burgeri din cartofi și cașcaval. Alternativa perfectă pentru înlocuirea cărnii
Bzi.ro
Andra a avut parte de o surpriză neașteptată în Canada! Ce a făcut un mare campion
Fanatik.ro
Pune un bol cu sare pe calorifer și vei observa cum starea de sănătate ți se va îmbunătăți. Trebuie să apelezi la acest truc iarna
Capital.ro
Final pentru Călin Georgescu. Va fi înlocuit. I se pregătește lovitură de grație
Playtech.ro
Detaliul de la termostat care îţi asigură căldura în casă, dar şi facturi mai mici. Secretul centralelor termice de apartament
DailyBusiness
Ajutor de la stat pentru părinții nou-născuților în 2025. Ce sume de bani primești în primii ani de viață ai copilului
Adevarul
Un antrenor abuzator se iubește în taină cu o campioană din tenis: fără mine, culegeai cartofi în Rusia
wowbiz.ro
Alina Sorescu, șocată de discuția dintre Alex Ciucu și mama lui: „O să ajungă ca Mădălina Manole”
Spynews
10 fructe bogate în fibre, care te ajută să slăbești. Ce alte beneficii au pentru sănătate
Spynews
De ce nu ar putea Mihai Petre să fie concurent la Te cunosc de undeva! Juratul a dezvăluit ce frici ar avea: ”Nu mă simt stăpân”
Evz.ro
Val de seisme în lume. Scenariul sumbru al oamenilor de știință
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. El are 72 de ani, ea doar 24. Milionarul nu mai are nicio jenă și se afișează cu ea peste tot
kanald.ro
Câți copii are Crin Antonescu! Uite cât de frumoasă este fiica politicianului și ce meserie are
Cancan.ro
Mihaela Rădulescu, reacție bizară după ce a fost înșelată de Felix: ”În universul nostru…”
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Adio, Călin Georgescu! Dezvăluirea care îl îngroapă definitiv. Legături cu temutul GRU
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Vicecampioana olimpică și-a arătat tatuajele și piercing-ul dintr-o zonă delicată
stirilekanald.ro
Cum s-a petrecut, de fapt, tragedia din Mureș? Surioarele de 2 și 3 ani, care au căzut în apa înghețată a unui bazin de acumulare, au murit la spital
substantial.ro
Prognoza meteo: trei zile cu ploi și ninsori în toată țara
MediaFlux
Dorin COCOȘ, cu OUĂLE la VEDERE, se apucă de chiftele. Cum a îmbătrânit fostul soț al Elenei Udrea
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine a pierdut un cangur alb în București?