În ultimele trei zile, s-au înregistrat precipitații cumulate 150 l/mp-/170l/mp care au condus la formarea unei viituri istorice pe râul Timiș și afluenți Bistra și Pogăniș.
La Staţia Hidrometrică din Lugoj s-a depăşit cota de pericol cu 1,40 metri, în acest caz se iau măsuri speciale. Pompierii aşează saci de nisip şi intervin cu utilaje. De asemenea, au fost evacuate toate firmele din zonă, iar un cartier din Lugoj a fost lăsat fără apă.
Citeşte şi: Vremea rea face prăpăd în România. Oamenii, salvaţi cu elicopterul şi bărcile din puhoaie
COD ROȘU
„Datorită precipitațiilor abundente din timpul nopții, precum și a propagării viiturilor în aval, se înregistrează în continuare creșteri importante de debite și niveluri pe toate cursurile de apă din spațiul hidrografic Banat.
Cele mai afectate cursuri de apă sunt cele vizate de codul roșu hidrologic: Timiș și Pogăniș. Pe râul Timiș, în acest moment, la stația hidrometrică Lugoj a fost depășită cota de pericol cu peste 1,40 m (zonă îndiguită, faza III de apărare). În următoarele ore, va fi atins maximul undei de viitură.
Pentru limitarea efectelor inflitrațiilor la dig pe raza municipiului Lugoj, se acționează cu saci și utilaje. Se fac eforturi pentru menținerea liniei de apărare din aval de localitatea Lugoj.
Preventiv au fost evacuate obiectivele socio-economice din zonă. Tot în scop preventiv s-a oprit alimentarea cu apă dintr-un cartier din municipiul Lugoj.
DIRECTORUL GENERAL ANAR, ERVIN MOLNAR, se va deplasa în zonă pentru evaluarea situației de la fața locului” , conform unui comunicat al Administraţiei Naţionale „Apele Române”