Înregistrările video şi audio şi zecile de declaraţii date împotriva învăţătoarei „şpăgare„ nu au avut nicio relevanţă pentru anchetatori. În urmă cu puţine zile, Dana Blându a scăpat de trimiterea în judecată. În consecinţă, se pare că filmarea postată pe YouTube, în care învăţătoarea le spunea părinţilor elevilor să dea bani pentru profesori şi pentru conducerea şcolii, nu au reprezentat probe suficient de puternice pentru a atrage răspunderea penală.
Astfel, celebrul caz „Şpaga de la Şcoala 10” s-a încheiat cu NUP.
Acum, învăţătoarea intenţionează să ia atitudine şi în privinţa conducerii şcolii care a demis-o imediat după ce scandalul a ajuns în presă. Potrivit ring.ro, învăţătoarea a depus la Tribunalul Bucureşti o plângere împotriva instituţiei şi dacă o să i se dea câştig de cauză se poate întoarce la catedră.
Citeşte şi Cod de etică în şcoli, pentru combaterea corupţiei. Vezi ce păţesc cadrele didactice care îl încalcă
VEZI ŞI Învăţătoarea Dana Blându, vacanţe EXOTICE din salariul de cadru didactic
Mai mulţi părinţi de la Şcoala 10 au fost citaţi de poliţiştii Secţiei 6 pentru a da declaraţii referitoare la incidentul creat la unitatea de învăţământ. Audierile au început în luna ianuarie şi au durat aproximativ două săptămâni.
Consiliul de Administraţie al Şcolii 10 a decis, pe 10 ianuarie, desfacerea contractului de muncă al învăţătoarei Dana Blându, după ce în presă au apărut înregistrări din care reiese că aceasta le cerea părinţilor bani pentru a cumpăra cadouri substanţiale profesorilor.
„Consiliul de Administraţie a luat o decizie fermă pentru că nu putea o asemenea doamnă să pună o pată neagră pe tot învăţământul românesc. I s-a desfăcut contractul de muncă de azi, conform raportului comisiei de disciplină”, declara inspectorul pentru învăţământul primar în cadrul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Ştefan Pacearcă.
Totodată, Consiliul de Administraţie a decis încetarea detaşării directoarei de la Şcoala 10, Camelia Fercu, începând cu data de 13 ianuarie, anunţa într-o conferinţă de presă inspectorul general Constantin Trăistaru.
Fosta directoare Camelia Fercu declara că, în urma scandalului în centrul căruia s-a aflat învăţătoarea care cerea bani şi cadouri părinţilor, conducerea unităţii a stabilit întocmirea unui plan de măsuri pentru combaterea unor astfel de fenomene pe viitor.