„Am trecut de la indignare şi revoltă că şi-a omorât mama la gestionarea situaţiei clasei a IV-a în condiţiile în care colega noastră a fost arestată, dar şi situaţia copilului ei de clasa întâi aflat tot la noi la şcoală. Ne-m întâlnit cu părinţii din clasă, iar luni se va întruni Consiliul de administraţie al şcolii pentru a lua măsuri ca să vedem ce facem de marţi încolo, iar copiii să înţeleagă mai uşor de ce nu mai vine doamna şi să rămână cu cât mai puţine traume”, a declarat Nicolae Niţă, directorul Şcolii generale nr. 4. „Mircea cel Bătrân” din Curtea de Argeş.
În ceea ce priveşte controlul psihologic, Niţă a spus că acesta a fost valabil în perioada 27 februarie 2011 – 27 februarie 2012 şi urma să facă demersuri pentru un alt aviz pentru toate cadrele didactice.
„Eu susţin că în urma apariţiei unor astfel de cazuri în toate domeniile este necesară introducerea unui aviz psihiatric care are alte conotaţii în locul celui psihologic, care de multe ori este formal. Într-adevăr, am întârziat un pic obţinerea acestui aviz, se poate spune într-adevăr că sunt într-o oarecare culpă din acest punct de vedere dar nu cred că acesta este motivul principal pentru care dânsa a acţionat astfel„, a declarat Nicolae Niţă, directorul Şcolii generale nr. 4 „Mircea cel Bătrân” din Curtea de Argeş.
Învăţătoarea este foarte apreciată de către colegii de catedră, părinţi şi copii, iar comunitatea din Curtea de Argeş este şocată de crima comisă de către femeia acuzată că şi-a omorât mama cu 170 de lovituri de cuţit.
„Nu am avut de ce să ne plângem de atitudinea dânsei, a făcut activităţi la clasă şi extraşcolare ireproşabile, nu a bătut niciodată vreun copil şi nu l-a pedepsit, nu a avut manifestări violenţe. Era foarte apreciată, niciodată nu m-am gândit că ar putea fi un pericol mai ales că şi dânsa are un copil de şapte ani. Sunt şocată şi, repet, nu am văzut comportament violent vreodată la ea. O cunosc de 14 ani, nu de când copilul meu a devenit elevul dânsei. Era o fire blajină, calmă, caldă, un om care a făcut faţă sistemului de învăţământ, iubitoare de copii şi care dorea foarte mult ca elevii să înveţe şi să ajungă oameni realizaţi. Nu ştiu de ce ar fi putut avea un asemenea comportament, probabil a fost un acces de furie, nu există niciun antecedent la doamna care să ne fi arătat că era violentă. Nu există o explicaţie logică, ne-am întâlnit de zeci de ori la şedinţe, în şcoală, dar şi în afara ei. Era ireproşabilă şi se putea discută calm orice cu dânsa, copiii o iubesc şi o apreciau la clasă, dar şi în afara ei. Recent a organizat banchetul de clasa a IV-a, iar copiii au fost entuziasmaţi”, a declarat mama unui copil de la clasa a IV-a C, unde predă învăţătoarea.
Primele date ale anchetei arătau că învăţătoarea Elena Mirela Marinescu, în vârstă de 37 de ani, arestată preventiv pentro omor deosebit de grav după ce şi-ar fi omorât mama cu peste 170 de lovituri de cuţit, nu ar fi avut din anul 2010 avizul psihologic.
Inspectorul şcolar general al ISJ Argeş spune că dacă învăţătoarea din municipiul Curtea de Argeş a predat fără să aibă aviz psihologic atunci directorul şcolii este răspunzător de acest lucru.
„Este o învăţătoare bună, solicitată de foarte mulţi părinţi, are rezultate foarte bună.Vom analiza situaţia, de ce nu are aviz psihologic, dacă se confirmă că acest cadru didactic nu are într-adevăr avizul psihologic va răspunde cine e vinovat, respectiv directorul şcolii. Vom verifica dacă şi celelalte cadre didactice au acest aviz. Eu sunt de două zile inspector şcolar general. Vom verifica şi, repet, directorul şcolii va răspunde, el este responabil dacă nu există acest aviz psihologic”, a declarat inspectoratul şcolar general al ISJ Argeş, profesorul Florin Gardin.
La ora transmiterii acestei ştiri, femeia, arestată preventiv pentru 29 de zile sub acuzaţia de omor deosebit de grav, infracţiune pedepsită cu închisoarea între 15 şi 25 de ani, se află în arestul IPJ Argeş.