Învăţătoarea criminală nu şi-a făcut controlul psihologic anul acesta. Ce spun părinţii despre ea

Directorul Şcolli generale nr 4 Curtea de Argeş, unde o învăţătoare este acuzată că şi-a ucis mama, recunoaşte că a întârziat "un pic" prezentarea cadrelor didactice la controlul psihologic şi susţine introducerea verificării psihiatrice, considerând că deseori controlelele psihologice sunt formale.
Romania TV
03 iun. 2012, 09:00
Învăţătoarea criminală nu şi-a făcut controlul psihologic anul acesta. Ce spun părinţii despre ea

„Am trecut de la indignare şi revoltă că şi-a omorât mama la gestionarea situaţiei clasei a IV-a în condiţiile în care colega noastră a fost arestată, dar şi situaţia copilului ei de clasa întâi aflat tot la noi la şcoală. Ne-m întâlnit cu părinţii din clasă, iar luni se va întruni Consiliul de administraţie al şcolii pentru a lua măsuri ca să vedem ce facem de marţi încolo, iar copiii să înţeleagă mai uşor de ce nu mai vine doamna şi să rămână cu cât mai puţine traume”, a declarat Nicolae Niţă, directorul Şcolii generale nr. 4. „Mircea cel Bătrân” din Curtea de Argeş.

În ceea ce priveşte controlul psihologic, Niţă a spus că acesta a fost valabil în perioada 27 februarie 2011 – 27 februarie 2012 şi urma să facă demersuri pentru un alt aviz pentru toate cadrele didactice.

„Eu susţin că în urma apariţiei unor astfel de cazuri în toate domeniile este necesară introducerea unui aviz psihiatric care are alte conotaţii în locul celui psihologic, care de multe ori este formal. Într-adevăr, am întârziat un pic obţinerea acestui aviz, se poate spune într-adevăr că sunt într-o oarecare culpă din acest punct de vedere dar nu cred că acesta este motivul principal pentru care dânsa a acţionat astfel„, a declarat Nicolae Niţă, directorul Şcolii generale nr. 4 „Mircea cel Bătrân” din Curtea de Argeş.

Învăţătoarea este foarte apreciată de către colegii de catedră, părinţi şi copii, iar comunitatea din Curtea de Argeş este şocată de crima comisă de către femeia acuzată că şi-a omorât mama cu 170 de lovituri de cuţit.

„Nu am avut de ce să ne plângem de atitudinea dânsei, a făcut activităţi la clasă şi extraşcolare ireproşabile, nu a bătut niciodată vreun copil şi nu l-a pedepsit, nu a avut manifestări violenţe. Era foarte apreciată, niciodată nu m-am gândit că ar putea fi un pericol mai ales că şi dânsa are un copil de şapte ani. Sunt şocată şi, repet, nu am văzut comportament violent vreodată la ea. O cunosc de 14 ani, nu de când copilul meu a devenit elevul dânsei. Era o fire blajină, calmă, caldă, un om care a făcut faţă sistemului de învăţământ, iubitoare de copii şi care dorea foarte mult ca elevii să înveţe şi să ajungă oameni realizaţi. Nu ştiu de ce ar fi putut avea un asemenea comportament, probabil a fost un acces de furie, nu există niciun antecedent la doamna care să ne fi arătat că era violentă. Nu există o explicaţie logică, ne-am întâlnit de zeci de ori la şedinţe, în şcoală, dar şi în afara ei. Era ireproşabilă şi se putea discută calm orice cu dânsa, copiii o iubesc şi o apreciau la clasă, dar şi în afara ei. Recent a organizat banchetul de clasa a IV-a, iar copiii au fost entuziasmaţi”, a declarat mama unui copil de la clasa a IV-a C, unde predă învăţătoarea.

Primele date ale anchetei arătau că învăţătoarea Elena Mirela Marinescu, în vârstă de 37 de ani, arestată preventiv pentro omor deosebit de grav după ce şi-ar fi omorât mama cu peste 170 de lovituri de cuţit, nu ar fi avut din anul 2010 avizul psihologic.

Inspectorul şcolar general al ISJ Argeş spune că dacă învăţătoarea din municipiul Curtea de Argeş a predat fără să aibă aviz psihologic atunci directorul şcolii este răspunzător de acest lucru.

„Este o învăţătoare bună, solicitată de foarte mulţi părinţi, are rezultate foarte bună.Vom analiza situaţia, de ce nu are aviz psihologic, dacă se confirmă că acest cadru didactic nu are într-adevăr avizul psihologic va răspunde cine e vinovat, respectiv directorul şcolii. Vom verifica dacă şi celelalte cadre didactice au acest aviz. Eu sunt de două zile inspector şcolar general. Vom verifica şi, repet, directorul şcolii va răspunde, el este responabil dacă nu există acest aviz psihologic”, a declarat inspectoratul şcolar general al ISJ Argeş, profesorul Florin Gardin.

La ora transmiterii acestei ştiri, femeia, arestată preventiv pentru 29 de zile sub acuzaţia de omor deosebit de grav, infracţiune pedepsită cu închisoarea între 15 şi 25 de ani, se află în arestul IPJ Argeş.

DailyBusiness
Ai planuri pentru luna octombrie? Meteorologii anunță cum va fi vremea în fiecare zi, toată luna
Spynews
Ce relație are acum Cătălin Botezatu cu copiii lui. Designerul și-a ținut familia privată: ”Asta e cel mai important”
Bzi.ro
Ia cei mai mulți bani pentru concertele de Crăciun! Andra nu mai este primul loc
Fanatik.ro
Țara unde merg din ce în ce mai mulți turiști. Are munți spectaculoși și lacuri impresionante, prețuri mici, dar e considerată cea mai periculoasă din lume
Capital.ro
Taxă obligatorie pentru români. Crește de aproape 3 ori: „S-a mărit și se va mări din ce în ce mai mult”
Playtech.ro
Doamne cum arăta Anamaria Prodan înainte să-și micșoreze sânii!!! Imaginile secrete au SCĂPAT pe net
DailyBusiness
Hotărâre drastică pentru toți românii care stau la casă!
Adevarul
„Am mâncat sandvișuri uriașe cu creveți la aceeași masă cu KGB-ul” . Jens Stoltenberg a dezvăluit cum a încercat să recruteze un agent sovietic
wowbiz.ro
Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?
Spynews
Ziua Educației 2024. Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru învățători și profesori
Spynews
Claudia Pătrășcanu i-a făcut o urare lui Gabi Bădălău de ziua lui de naștere: ”Nu aștept să mi se răspundă niciodată”. În ce relații este cu fostul soț
Evz.ro
Paste cu sos de post și măsline uscate. O idee de cină sățioasă
Ego.ro
Elena Udrea, de nerecunoscut!!! Fosta blondă de la Cotroceni, extrem de slabă și cu părul creț
Prosport.ro
FOTO. Ea e considerată cea mai sexy mamă a unui fotbalist din întreaga lume. La 40 de ani, arată mai bine ca multe tinere de 20 de ani
kanald.ro
Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?
Cancan.ro
Mario Fresh, primele declarații după despărțirea de Alexia Eram: 'A fost o decizie dificilă pentru amândoi!'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Adio, maestre! A murit actorul cu voce ca de înger: O zi pe care nu doream să o trăiesc
StirileBZI
Cei care cumpără de pe Temu sau Shein vor plăti taxe mai mari! Comanda trebiie să fie mai mare de 750 de lei!
Prosport.ro
FOTO. A dansat twerk în fața ei, după ce a sugrumat-o! Cea mai controversată luptătoare
stirilekanald.ro
"Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial
substantial.ro
Noi trageri Loto cu premii semnificative în joc
MediaFlux
Se MODIFICĂ aceste PENSII! Casa de Pensii a EXPLICAT EXACT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
„Insula Cailor” de la Galați, „sălașul piraților” de la Dunăre, de zeci de ani ostrov al cailor sălbatici