Invazie de capre într-una dintre cele mai frumoase insule din Europa. Au ajuns să fie de șase ori mai multe decât locuitorii. Municipalitatea a implementat programul „Adoptă o capră”

În micuța insulă italiană Alicudi trăiesc aproximativ 100 de oameni și, până nu demult, cam tot atâtea capre sălbatice. Doar că, anul acesta, mamiferele au ajuns să fie mult mai multe la număr decât locuitorii insulei, astfel încât autoritățile locale iau în calcul tot felul de măsuri pentru îndepărtarea acestora din insulă.
Irina Dumitrescu
05 apr. 2024, 17:33
Invazie de capre într-una dintre cele mai frumoase insule din Europa. Au ajuns să fie de șase ori mai multe decât locuitorii. Municipalitatea a implementat programul „Adoptă o capră”

Această invazie de capre a determinat municipalitatea din Alicudi să implementeze programul „Adoptă o capră”. Dat fiind faptul că, pe insulă, se află de șase ori mai multe capre decât oameni, primarul Riccardo Gullo a făcut apel la oricine poate pune umărul la rezolvarea problemei. Concret, cei care doresc să ajute trebuie să fie posesori de bărci și să aibă bunăvoința de a scoate mamiferele de pe insulă.

Invazie de capre într-una dintre cele mai frumoase insule din Europa

Edilul a declarat că programul „Adoptă o capră” a fost creat deoarece autoritatea locală nu vrea să sacrifice animalele, ci doar să le îndepărteze de zonele locuite de oameni. Acestea au ajuns să invadeze zonele rezidențiale, au intrat în case, au rumegat tot ce au găsit prin parcurile publice, au distrus grădinile şi gardurile vii şi au încercat să escaladeze zidurile de piatră, multe dintre aceste cedând sub greutatea lor.

Oricine este interesat să ia până la 50 de capre poate face o cerere oficială către comunitate până la 10 aprilie, a declarat primarul, precizând că va prelungi termenul până când toate caprele vor fi adoptate. Solicitantul trebuie să trimită cererea prin e-mail către autoritatea locală şi să plătească o taxă de timbru de 16 euro pentru a o face oficială.

Citeste si Micul comerț tradițional de animale s-a digitalizat, de nevoie, după restricțiile impuse de ANSVSA. Anunțurile au împânzit internetul: „Vând raţe, miei, iezi, capre, telemea, ouă, slănină afumată, vin, pălincă şi vişinată“

Doar câteva capre vor fi păstrate pe insulă pentru poze

Odată ce i se vor repartiza caprele, cel care le adoptă are la dispoziţie 15 zile pentru a le prinde şi a le scoate de pe insulă. Această acțiune va continua până când efectivul de capre se va reduce foarte mult. Doar câteva capre vor fi păstrate pe insulă pentru pozele pe care turiștii adoră să le facă.

În mod ideal, am dori ca oamenii să încerce să domesticească animalele, mai degrabă decât să le mănânce”, a spus primarul Gullo, potrivit CNN. Cu toate acestea, autorităţile nu vor face verificări cu privire la intenţiile celui care adoptă caprele.

Caprele au fost aduse pe insulă în urmă cu aproape două decenii de către un fermier care apoi le-a eliberat. Acestea au păşunat singure pe versanţii stâncilor din Alicudi și s-au reprodus într-un ritm uimitor.

Citeste si „Ța, ța, ța, căpriță, ța, te-am adus”… de la Deva la București, cu trenul. Un bărbat a îngrozit un vagon întreg, după ce și-a mutat stâna la Capitală cu CFR-ul. Drumul a durat 10 ore

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cine este patronul lanțului de patiserii Luca. Simigeriile au împânzit Bucureștiul și au ajuns chiar și în Polonia
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Lovitură pentru bărbaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani. ARMATA DEVINE OBLIGATORIE!
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Mulți români fac asta și riscă. Amenda e de 45.000 de lei
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Cauza morții regizorului Bogdan Budes. Ce s-ar fi întâmplat cu el, în timpul nopții. Detalii
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Serviciul militar se reintroduce din ianuarie 2025. Vor fi recrutați bărbații de peste 18 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Tragedie în Masivul Parâng: O tânără de 15 ani a murit într-un accident de ATV
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...