Au urmat cinci ani de încercări, iar în 1983, Dyson a lansat aspiratorul G-Force. Niciun producător sau distribuitor din Marea Britanie nu a vrut însă să-i vândă produsul, deoarece piaţa sacurilor de aspiratoare era prea importantă.
Inventatorul s-a reorientat spre Japonia, unde a reuşit să vândă mai multe aspiratoare, în valoare de 2.000 de lire sterline, iar în 1991 a câştigat premiul târgului de Design Internaţional din Japonia, scrie independent.md
Bărbatul şi-a înfiinţat propria firmă de producţie, după ce niciun producător nu voia să-i producă aspiratorul.
Într-un final, după zece ani, aspiratorul fără sac a intrat şi pe piaţa din Marea Britanie.Atunci, piaţa sacurilor de aspirator era evaluată la 100 de milioane de lire.
Aspiratorul Dyson Dual Cyclone a ajuns să fie aspiratorul cel mai bine vândut în Marea Britanie şi market leader în Statele Unite.
O altă invenţie, fără succes însă, a fost o maşină de spălat vase. Aceasta a fost retrasă de pe piaţă la scurt timp după producerea sa.
Îîn 2006 a lansat Dyson Airblade, uscătorul de mâini, care în loc să folosească un jet de aer cald, utilizează un strat de aer care este suflat de maşinărie cu 640 km pe oră, astfel Dyson Airblade îndepărtează apa de pe mâini, nu o evaporă.
Averea lui James Dyson este estimată undeva la 4,9 miliarde de dolari.
Citeşte şi Invenţie minune, împotriva inundaţiilor. Betonul care absoarbe 600 de litri de apă pe minut VIDEO