Invenţia românească a fost deja testată într-o unitate medicală. De altlfel, nu este singurul produs românesc care ne-ar putea ajuta în lupta cu virusul până vine vaccinul.
”În salonul 4 am avut 236 de germeni pe metru cub. După vopsea avem deja o scădere fantastică, chiar saloane în care nu am avut niciun germen”, a declarat un medic, pentru Observator.
Spitalul din Târgovişte a testat deja vopseaua specială. Aceasta a fost folosită într-o secţie unde sunt internaţi pacienţi foarte sensibili la bacterii. Din luna martie şi până acum au fost recoltate probe de trei ori.
„În secţiile acestea în care încărcătura de germeni este foarte mare, este bine să se poată folosi, dar deocamdată totul este foarte plin. Când faci o asemenea acţiune spaţiul trebuie să fie golit.
Rezultatele s-au văzut inclusiv în consumul de medicamente.”, a declarat Carmen Marcu, şefa secţiei de paliatie.
” Vopseaua conţine un oxid de titan, astfel încât el să genereze reacții fotocatalice și în domeniul vizibil. Asta este noutatea absolută a acestei vopsele. Reacția fotocataică la lumina naturală, la lumina unui bec care generează specii de oxigen reactiv. Speciile astea de oxigen distrug absolut tot ce înseamnă materia organică: bacterii, viruși, inclusiv coronavirus.
Şi nu este singurul inventator de soluţii anticovid. Institutul de cercetare în transporturi din subordinea Ministerului Educaţiei a creat roboţi de nebulizare şi lămpi UV. Sunt sisteme pe care le-am putea vedea în curând în şcoli.”, a delarat un cercetător de la Universitatea din Bucureşti.
Până astăzi, 25 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 440.344 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). De asemenea, 10.541 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.
În intervalul 24.11.2020 (10:00) – 25.11.2020 (10:00) au fost raportate 168 de decese (99 bărbați și 69 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.
În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.402. Dintre acestea, 1.205 sunt internate la ATI.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.974.996 de teste. Dintre acestea, 35.575 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 22.524 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 13.051 la cerere.
Pe teritoriul României, 43.867 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 12.561 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 68.701 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 15 persoane.
Citeşte şi: Masca de protecţie care omoară coronavirusul. Are 99,98% eficienţă. De unde poate fi cumpărată?